6 évnél régebbi cikk

Marth Fruzsina nyerte a versünnepet
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Marth Fruzsina nyerte a versünnepet

Ma délelőtt tartották a Városháza dísztermében a VIII. Fehérvári Versünnep döntőjét. A győztes Marth Fruzsina, a Ciszterci Szent István Gimnázium 18 éves diákja lett, Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című versével. A második helyen Varga Eszter végzett, a harmadik pedig Baráth Eszter lett.

Derűs és egyben ünnepi hangulatban telt a mai nap a Városházán. Zsúfolásig megtelt a díszterem családtagokkal, barátokkal, tanárokkal és a VIII. Fehérvári Versünnep döntője iránt érdeklődő székesfehérvári közönséggel. A zsűri visszajelzései alapján a tizenhárom versenyző a legjobb formáját hozta, a döntnökök leginkább a fiatalok korukhoz képest érett, természetes előadásmódját dicsérték, azt, ahogyan versmondás közben felvették a kapcsolatot a közönséggel is. Szót ejtettek a testtartásról, kéztartásról, ami az előadás közben szintén nem elhanyagolható, és azokról a beszédbeli csiszolnivalókról, melyeket a Verstáborban lesz majd alkalmuk még gyakorolni a gyerekeknek.

A pihenőszobában vidám hangulat uralkodott (Fotó: Simon Erika)

Az egyes produkciók között a pihenőszobából élő bejelentkezések is voltak, ahol vidám hangulatban szurkoltak egymásnak a résztvevő fiatalok. Számukra tényleg nem csak a győzelem volt a lényeg, hanem mindaz, amit a mentoraiktól tanulhattak, és hogy részesei lehettek ennek az ünnepi hangulatú versenynek.

A győztest a zsűri elnöke, Kubik Anna színművésznő hirdette ki (Fotó: Simon Erika)

Délutánra a zsűri meghozta döntését, ahogy Kubik Anna a zsűri elnöke fogalmazott: "Magasan vitte a pálmát előadásával Marth Fruzsina."  Juhász Illés színművész mentoráltja, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója mögött második helyen iskolatársa, Varga Eszter végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Baráth Eszter, a Kodolányi János Gimnázium növendéke léphetett fel. Különdíjat kapott Ferenczy-Nagy Boglárka, Kertész Ádám és Somos Máté is.

Az öröm pillanatai (Fotó: Simon Erika)

Fruzsina a díjátadó után elmondta, a nap további részében ünnepelni szeretne: "Többen már nem először indultak idén a Versünnepen, jó baráti kapcsolatok alakultak ki. Úgyhogy együtt megyünk ünnepelni. De a hétvége további részébe azért a tanulásnak is bele kell férnie, hiszen a tanévből még bőven van hátra." A fiatal győztes már több mint négy éve atletizál is, ami szintén rengeteg időt elvesz az életéből. Mégis amint lehetősége adódik, mindig megtanul egy-egy új verset, amit szívesen elő is ad.

Minden döntős kapott egy meghívót a nyári Székelyföldi Verstáborba (Fotó: Simon Erika)

Mint Fruzsina elmondta, a mostani győzelemben számára az a legnagyobb öröm, hogy részt vehet a verstáborban. "Ide senki nem azért jött, hogy nyerjen, hanem azért, hogy boldoggá tegyük az embereket, akik szeretnek minket." - zárta optimistán gondolatait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek