Partly cloudy3 °C
2020. január 27. hétfő Angelika
Menü

Heti 19 edzés mellett is mindenre jut ideje az öttusázó Demeter Bencének

Heti 19 edzés mellett is mindenre jut ideje az öttusázó Demeter Bencének
Demeter Bencével beszélgettek az Ikonban (Fotó: fmc.hu)

Napi 3-4, összesen heti 19 edzése van a 27 éves öttusázónak. Hétvégénként találkozik a családjával, de a barátokra is jut ideje. Boldog párkapcsolatban él a szintén fehérvári öttusázó Kovács Saroltával, akivel már másfél éve össze is költöztek. Demeter Bencét faggatták az Ikonban.

Március végén nyitott meg az Ikon, a Kodolányi János Főiskola pinceklubja. A megnyitó vendége Gundel Takács Gábor volt és már akkor elhangzott, hogy minden második csütörtökön beszélgetésre invitálnak egy-egy ismert embert, akitől a közönség is kérdezhet. Április utolsó csütörtökén Demeter Bence, az Alba Volán világ- és Európa-bajnok öttusázója volt a vendég. A beszélgetés elején kiderült, hogy miért egyedül érkezett az Ikonba, és miért maradt távol a beszélgetéstől klubtársa, Kovács Sarolta.

– Sacit mindig is vonzotta a katonai pálya, mivel ez volt édesapja hivatása is. A Budapesti Honvéd Sportegyesület a közelmúltban létrehozott egy profi sportszázadot, melybe felvették őt is. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen katona lett, néhány hónap múlva befejeződik a kiképzése is és részt kell vennie néhány eseményen, valamint versenyeken a honvédség színeiben. A sportpályafutása befejeztével pedig akár a katonai pályára is léphet. Ma azért nem tud itt lenni, mert orvosi vizsgálatra kellett utaznia Budapestre, és ez csak néhány napja derült ki. Ez az egész egy elég különleges helyzet, de nem jelenti azt, hogy egy másik klubban folytatja a pályafutását: Saci továbbra is a Volán színeiben vesz majd részt a versenyeken – mondta el Demeter Bence.

A két fiatal sportoló egyébként egy párt alkot, sőt másfél éve össze is költöztek. Talán így könnyebb is elviselni azt a terhelésmennyiséget, amit heti szinten kapnak.

– Naponta 3-4 edzésem van, hetente összesen 19 – folytatta Demeter Bence. – A napjaim jelentős részét az teszi ki, hogy edzésre járok. Ez főképp akkor volt nehéz, amikor még iskolába jártam, de a suli befejezése után azonnal profi lettem és azóta csak a sportra koncentrálok. Ettől függetlenül mindig mindenre van időm, mert azt vallom, hogy mindenkinek arra jut ideje, amire igazán szeretné. Így hétvégente tudok találkozni a családommal, és egyszer-egyszer sikerül összehozni ugyanezt a barátaimmal is. Saci pedig ott van velem minden nap, hiszen együtt járunk edzésre, és utána közösen töltjük a nap hátralévő részét is.

Demeter Bence elárulta, hogy több fehérvári sportolóval is remek kapcsolatban vannak, így ha tehetik, gyakran megnézik a kosaras fiúk mérkőzéseit, és a hokimeccseken is össze lehet futni velük. Azon kívül, hogy nézőként szurkolnak egymásnak, a város sportolói baráti viszonyt is ápolnak és amikor úgy alakul, magánemberként is találkoznak. Demeter Bence és Kovács Sarolta leggyakrabban azonban a kézilabdás lányok társaságát élvezheti, hiszen közös az erőnléti edzőjük.

Két hét múlva csütörtökön újabb beszélgetés az Ikonban, érdemes figyelni a Facebook oldalukat a további részletekért.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
  Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
 • A másik becsülete - folytatódik A lélek iskolája
  A másik becsülete - folytatódik A lélek iskolája
 • Két és félszeresére nőtt a helyi termelői piacok száma
  Két és félszeresére nőtt a helyi termelői piacok száma
 • Visszaesett a kereslet az ipari ingatlanok után
  Visszaesett a kereslet az ipari ingatlanok után
 • Útmutatókat készített a Nébih
  Útmutatókat készített a Nébih
 • Uniós csúcs - a költségvetésről vitáznak
  Uniós csúcs - a költségvetésről vitáznak
 • Snétberger Központ - hamarosan kezdődnek a meghallgatások
  Snétberger Központ - hamarosan kezdődnek a meghallgatások
 • Tovább bővült a lakossági állampaírok állománya
  Tovább bővült a lakossági állampaírok állománya
 • Vidékfejlesztés - 800 milliárd forintot kaptak tavaly a gazdák
  Vidékfejlesztés - 800 milliárd forintot kaptak tavaly a gazdák
 • Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlási programja
  Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlási programja
 • Tanítsunk Magyarországért - egyre több egyetem csatlakozik
  Tanítsunk Magyarországért - egyre több egyetem csatlakozik
 • Új 100 forintos - a második negyedévben kerül forgalomba
  Új 100 forintos - a második negyedévben kerül forgalomba
 • Továbbra is biztosított a gázellátás a téli időszakra
  Továbbra is biztosított a gázellátás a téli időszakra