6 évnél régebbi cikk

Régi idők érzése a napsütéses Sportmajálison
Fehérvár Médiacentrum fotójaRégi idők érzése a napsütéses Sportmajálison

Valaki nagyon elintézte odafent: az idei Sportmajális a lehető legoptimálisabb időjárási körülmények között telt el a Bregyó közben. Felvonulás, sör, virsli (a fiatalabbaknak gyrostál), no meg a fehérvári sportélet szinte minden szereplője – ez a recept ismét különlegessé tette a város majálisát.

Hagyományosan a sportolók felvonulásával vette kezdetét a Sportmajális, a majd másfél órás sétát követően aztán indulhatott a buli a Bregyó közben. Csóra Reni átmozgató tornája érezhetően lendületet adott a napnak, melyet csak fokozott az elmúlt hetek csúnyaságai után ezúttal a legkellemesebb arcát mutató tavaszi időjárás. Napsütés, zene, finom ételek, rengeteg testmozgás, nem is kellett ennél több a sikerhez.

A tavasz önfeledt ünneplése   (fotó: Horváth Reni)

Az érzés ráadásul, valljuk meg, egyedi. Május elseje, a majális mindenki számára különleges érzés, mondhatni kihozza a "sör-virsli" feelinget, a kikapcsolódás, a tavasz önfeledt ünneplésének érzését. Nagy Róbert, a Kodolányi FRKE röplabdaedzője is ezt emelte ki kérdésemre. 

– A férfi kézisekkel együtt vonultunk fel, én nagyon élveztem ezt a részét, jó volt kicsit nosztalgiázni. A felvonulás közben mondtam is a feleségemnek, hogy nézd meg, annak idején ugyanígy vonultunk, és ahogy akkor oldalt voltak az integetők, úgy most is. Csak az indokok változtak, most már a szülők, nagyszülők integetnek a gyereküknek, unokájuknak, aki a csapata, klubja színeiben vonul fel. Ráadásul itt be is mutatkozhatnak az egyesületek, ez főleg a kisebb kluboknak nagyszerű, mert megmutathatják, kik ők, mit csinálnak a hétköznapokon. Nagyon jó ötlet a Sportmajális, kicsit visszahozza a régi hangulatot, remélem továbbra is minden évben részesei lehetünk!

A lelátót kivéve mindenütt sokan voltak   (fotó: Horváth Reni)

Az Alba Fehérvár Puebla Plus kosárlabdázói vasárnap este még Szolnokon játszottak, hétfő reggel azonban már ott ballagtak (tegyük hozzá, kiemelkedve a tömegből) a többi fehérvári sportolóval. Bár Keller Iván a fiatalabb generáció tagja, számára is különleges nap a majális napja.

– Kiváló a hangulat, rengeteg gyerkőc jött már aláírást kérni, láthatóan mindenki jól érzi magát, nyugodtan mondhatom, tökéletes minden. Mindig is szerettem a majálisokat, amikor én voltam gyerek, akkor még a Zichy ligetbe jártunk. Nagyon jó volt, emlékszem, minden játékot kipróbáltunk, játszottunk, sült kolbászt és lángost ettünk, élveztük nagyon.

A játékban nem ismerünk tréfát – Streetball Majális  (fotó: Horváth Reni)

A sportegyesületek ezúttal is remek programokkal készültek, a Streetball Majális is rengeteg csapatot vonzott a kosárpályára, így a hangulattal nem akadt probléma, kiváló szórakozás várt mindenkit a Bregyó közben. Néhány elégedetlen hangot csupán a mozgóbüfék környékén hallhattunk, a fehérvári Sportmajális ugyanis érezhetően "fesztiválszintre" lépett, az árak tekintetében legalábbis egészen biztosan.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek