6 évnél régebbi cikk

Kulisszatitkok: ilyen lesz a George Kégl kiállítás
Fehérvár Médiacentrum fotójaKulisszatitkok: ilyen lesz a George Kégl kiállítás

Hivatalosan holnap, azaz május 4-én nyílik George Kégl kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. Az fmc.hu csapata ma megnézte, hogy mire számíthatunk az arisztokrata világfi kiállításán.

Dinamikus színek, a világ lüktetése, női aktok. George Kégl munkáit merész ecsetvonások jellemzik, s láthatóan sok minden megihleti a látott világból. A festményeket már elrendezték a kiállítótérben és egyedi hangulattal ölelik körbe a helyszínt, no és persze a szemlélődőt is. Bár érezhetően ottjártunkkor még hátravoltak az utolsó simítások, de mégis egységes kép fogadott minket.

(Fotó: Horváth Reni)

Gyerekkora óta érdekli a rajzolás, ezért is szerzett grafikus végzettséget Düsseldorfban. Öt nyelven beszél, elmondása szerint foglalkozását tekintve festő, ugyanakkor az üzleti szférában dolgozik. George Kégl neve azért is cseng ismerősen, mert a művész az arisztokrata Kégl-család leszármazottja. Kégl György az ükapja volt, aki Fejér vármegyében jelentős közéleti szerepet játszott.

(Fotó: Horváth Reni)

Alapítványt hozott létre, amelyből felépítették a Szent György közkórházat. 1878-ban Csalapusztán Hauszmann Alajos tervei alapján építtetett kastélyt. Érdemei elismeréséül Kégl György 1878-ban régi nemesi címe megerősítése mellett a „csalai” előnevet nyerte el I. Ferenc József királytól. A tárlatnyitó május 4-én (csütörtök) 15.30 órakor lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A kiállítás június 11-ig látogatható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek