6 évnél régebbi cikk

Átadták a megújult gégészeti műtőt
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Átadták a megújult gégészeti műtőt

Átadták a székesfehérvári kórház fül-orr-gégészeti osztályának új műtőblokkjait. Segítségükkel a műtéti várakozási idő a felére csökken.

Egy mandulaműtét, vagy a kisgyerekek orrmandulájának eltávolítása rutinműtétnek számít. Megkeserítheti azonban a mindennapokat a sorozatos gyulladás, nátha, orrdugulás, ha a műtétet nem lehet időben elvégezni, mert nincs hol operálni. A székesfehérvári kórházban az új műtőblokk átadásának köszönhetően a fül-orr-gégészeti műtétekre mostantól a felére csökken a várakozási idő. A felújításra nagy szükség volt, hiszen az osztály műtői kiemelt ellátást biztosítanak a megyében és azon túl is a felnőtt-, és gyermekellátásban, de használják sürgősségi műtétekhez és a daganatos betegségek gyógyításában is.

A  fertőtlenítést követően a hét közepétől el is indulhat a munka a ma reggel átadott helyiségekben. A blokk komplett felújításon esett át – sőt a belső logisztikában is egyszerűsödött a munka az osztályon – ennek eredményeképpen a betegek az ágyukból egyből a műtőágyra kerülhetnek.

A felújítás és az eszközbeszerzés Székesfehérvár ötvenmillió forintos támogatása segítségével valósult meg. Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a Fehérvár Televíziónak elmondta: a műtők befogadóképességének bővítésére már nagy volt az igény.

 

A vidéki kórházakat tekintve a fehérvári az egyik legmodernebb egészségügyi intézmény. Országos rangsort nézve, beleértve a fővárosi kórházakat is, az ötödik legmagasabb szakmai mutatóval rendelkezik. A fejlődés nem áll meg a fehérvári kórházban: a Modern Városok Programnak köszönhetően további fejlesztések lesznek. 2020-ra hétmilliárd forintos állami forrásból újul majd meg a belgyógyászati blokk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek