6 évnél régebbi cikk

Keresd a postaládádban az ebösszeíró adatlapot!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Keresd a postaládádban az ebösszeíró adatlapot!

Figyeld a postaládádat a héten: május 26-ig mindenkinek bedobják az ebösszeíró adatlapokat. Ha kutyád van, kötelező kitöltened és június 30-áig visszajuttatnod az önkormányzathoz.

A héten kerülnek a székesfehérvári lakók postaládájába az ebösszeírási adatlapok. Ne vedd félvállról a hivatalos levelet: ha kutyád van, kötelező kitöltened és visszajuttatnod az önkormányzathoz! Ezt megteheted postai levél útján, a Polgármesteri Hivatal Székesfehérvár, Városház tér 2. szám alatti címre, de leadhatod személyesen a Kossuth utca 4. szám alatti ügyfélszolgálaton is. Tényleg ne feledd, mert arra a kutyatulajdonosra, aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, állatvédelmi bírságot szabhatnak ki.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglaltak alapján az ebtartók által szolgáltatott adatok alapján az elektronikus nyilvántartás vezetése és háromévenkénti frissítése egyébként az önkormányzatnak törvényi kötelessége. Mégpedig az egyéb ebrendészeti felhasználás mellett azért, mert a veszettség elleni oltással járványt lehet megelőzni. 

A veszettség vírus okozta fertőzéses betegség, amely állatokról emberre, főként a veszett állatok nyálával terjed. A legfélelmetesebb emberi betegségek egyike. A vírus a fertőzött személy központi idegrendszerébe, illetve agyvelejébe jutva, gyakorlatilag minden esetben halálos kimenetelű sok fájdalommal és szenvedéssel járó gyulladást okoz.


Az adatlap letölthető a város honlapjáról is innen, illetve beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (Városház tér 2. I. em. 12.), az Ügyfélszolgálaton (Kossuth u. 4.),  Telefonos megkeresés alapján is kérhető adatlap az Igazgatási Irodáról (537-195, 537-638). A kitöltött adatlapoknak június 30-ig kell beérkezniük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek