6 évnél régebbi cikk

Biliárdgömbökkel egészítették ki Velence látképét
Fehérvár Médiacentrum fotójaBiliárdgömbökkel egészítették ki Velence látképét

Július 4-ig az FMC kiállításán, Velencében látható Vincze Ottó River-pool Venice 2017 műve. A Szent Márk térrel szemben ringó biliárdgolyók színes foltokkal egészítik ki az olasz város legismertebb látképét. Az installáció korábban még a Dunán lebegett.

Ha tavaly ősszel jártál Szentendrén, biztosan láttad ezeket a biliárdgolyókat a Dunán ringatózni. Névrokonunk, az FMC, vagyis a Ferenczy Múzeumi Centrum tavalyi Art-Capital elnevezésű különleges programsorozata keretében kerültek a vízre.

Jó kis helyszín a szelfihelyszín, nem?   (kép: Deim Balázs, river-pool.com)

A hazai vizeken közönségkedvenc alkotás idén viszont nemzetközi vizekre hajózott: Velencében a Szent Márk térrel szemben, két vaporettomegálló között félúton csodálkozhatsz rá néhány tízezer turistával – ne adj` isten a Velencei Biennáléra érkezett modernművészet-rajongóval – együtt Vincze Ottó River-pool Venice 2017 művére.

Este is jól mutat  (kép: Deim Balázs, river-pool.com)

„Installációmban a közismert játék golyókészlete két fehér golyóval és az oldalukon viselt jelvényekkel egészül ki. Velencében az oroszlán ábrázolásban, Szentendrén pedig a horgonyos, kettős keresztben találjuk meg azt az évszázadokat átfogó, emblematikus szimbólumot, mely a két kalmárváros sok szállal összekapcsolódó történelmében több síkon párhuzamot mutat.” – mondja Vincze Ottó az alkotáshoz kapcsolódó weboldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek