6 évnél régebbi cikk

Ez lesz a tökéletes nyári hét
Fehérvár Médiacentrum fotójaEz lesz a tökéletes nyári hét

Ha valamikor, ezen a héten igazán sajnálhatjuk majd, hogy Fehérvár közelében nincs tenger. Annyira tökéletes nyári időnk lesz, hogy ennél rajzolni sem lehetne már különbet. Lesz kánikula, nyári szellő és igazi nyári esőillatban is lehet részünk. Mindent felvonultat az időjárás, amiért szeretjük ezt az évszakot.

A július hagyományosan a legnyáriasabb hónap. A vakáció és az évszak közepe egyben, valamint a komoly nyári viharok és a masszív kánikula hetei is ekkor vannak. Magyarán leginkább ekkor mutatja azt az arcát az időjárás, amit igazán nyárnak hívunk. Ezen a héten pedig különösen. Az Országos Meteorológiai Intézet (OMSZ) MTI-nek elküldött heti előrejezése szerint annyira tökéletes nyári időnk lesz a kövekező napokban, ami azért ritka: gyakran lesz 30 fok felett a hőmérséklet, de azért 40 alatt marad, számolhatunk nyári esőillattal és szellő is várható. 

Hétfőn több órára kisüt a nap, a középső országrészben fordulhat elő helyenként záporeső. Az Alföld középső részének kivételével több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb 23-27 fok között valószínű.

Kedden is megélénkül, az északi megyékben meg is erősödik a szél. Emellett napos idő várható, az északnyugati határvidéken fordulhat elő esetleg egy-két zápor. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is napos idő várható, délután, este az északi megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett elszórtan lehet zápor, zivatar. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz a szél, de ekkor is több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb 28-34 fok között alakul.

Szombaton kezdetben többfelé valószínű zápor, zivatar. A nap második felében a Dunántúlon eshet kevés helyen. A légmozgás is megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 16-22, napközben 26-31 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megélénkül, helyenként megerősödik a szél, de emellett ismét sok napsütés várható, csak néhol lehet záporeső. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 25-31 fok között alakul

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek