6 évnél régebbi cikk

Leszakadt szárny okozta a halálos sárkányrepülő-balesetet
Fehérvár Médiacentrum fotójaLeszakadt szárny okozta a halálos sárkányrepülő-balesetet

A Fehérvár Televízió Híradójának információ szerint a motoros repülőgép szárnyának leszakadása okozta a vasárnap esti, két halálos áldozatot követelő tragédiát. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a sárkányrepülés történetében hasonló esetre még nem volt példa.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, melyben július 16-án vasárnap este egy tizenhét éves székesfehérvári diáklány és egy középkorú férfi, a sárkányrepülő pilótája haltak meg a Fejér megyei Börgönd közelében. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a sárkányrepülő szárnyát a roncstól háromszáz méterre találták meg. A tópartis diáklány a családjával ment ki a reptérre azért, hogy életében először sétarepülőre ülhessen. Az édesanyja, az édesapja és a barátja végignézte a gép zuhanását.

A Fehérvár Televízió kamerái előtt Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő ismertette a baleset körülményeit, és Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke is nyilatkozott. Elmondta: mivel a körülmények vizsgálata során felmerült a műszaki hiba lehetősége, az egyesületnél a sárkányrepülőzést egyelőre felfüggesztették.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek