6 évnél régebbi cikk

Augusztusban kerüld a Budai utat!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Augusztusban kerüld a Budai utat!

Ha a Budai úton jársz dolgozni reggelente, jobb ha már most felkészülsz, hogy a nyár utolsó heteiben ezt nem biztos, hogy megteheted. Augusztus 7-től 23-ig teljes egészében lezárják a Budai út József Attila utca és Távirda utca közötti szakaszát, a Távirda és a Kégl György utcák felújítási munkálatai miatt.

Július 24-ével megkezdődtek a felújítási munkálatok: teljesen megújul a Távírda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és mindkét utca út-, valamint járdaburkolata. A jelenlegi célkitűzések szerint a Távirda utca jövő év január 20-ára készül el. Mindkét utca csapadékcsatorna-hálózatának megújítása európai uniós támogatásból valósul meg, a további fejlesztésekhez pedig a város saját forrással is hozzájárul: a Saára Gyula-program keretében út- és járdafelújításra kerülhet sor, a Víziközmű Fejlesztési Alapból pedig az ivóvíz- és szennyvízcsatorna cseréje is megtörténik. A beruházás megvalósítása komfortosabbá teszi a fehérváriak mindennapjait és környezetvédelmi célokat is szolgál. A kivitelezés a két érintett utca Budai úti kereszteződésében indult el.

Maga a Budai út, teljes szélességében augusztus 7-től 23-ig lesz majd lezárva, a József Attila utca kereszteződésétől a Várkörútig tartó szakaszon. Mire tehát megkezdődne a tanév, és a közelben lévő iskolák miatt a forgalom jelentősen megélénkülne, a lezárásnak már nyoma sem lesz.

A nyár folyamán a város számtalan pontján találkozhatunk még lezárásokkal és forgalomkorlátozásokkal, az utak és a közművek állapotának javítása érdekében. Érdemes tehát egy darabig elviselni a kellemetlenséget, hogy a későbbiekben komfortosabban és akadályok nélkül közlekedjünk a városban. A helyzet aktuális állását a Fehérvár Televízió összeállításában is áttekintheted:

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek