6 évnél régebbi cikk

A Budai út lezárása miatt a buszok útvonala is módosul
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Budai út lezárása miatt a buszok útvonala is módosul

Augusztus 7. és 23. között a Budai út Várkörút – József Attila utca közötti szakaszát is lezárják, így az országos, a regionális és a helyi autóbuszjáratok útvonala is változik. A Budai és Lövölde utak kereszteződésében pedig augusztus 1-től forgalomkorlátozás van érvényben.

A meglévő gyalogos középsziget átépítési és burkolat-felújítási munkálatai miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be augusztus 1-je és előreláthatólag 23-a között a Budai út – Lövölde út csomópontjában, a Budai úti ágon, a meglévő gyalogos középsziget átépítési és burkolat-felújítási munkálatai miatt. Az érintett útszakaszon az aszfaltozásig a forgalom biztosított marad, de sávmegszűnésekre, útszűkületekre kell számítaniuk az autósoknak.

Az aszfaltozási munkálatok idejére a Budai út Deák Ferenc utca – Lövölde út közötti szakaszát lezárják az átmenő forgalom elől, ennek időpontjáról előzetesen szintén tájékoztatják a lakosságot. A munkálatokat a Budai út Távírda utcánál bevezetett ideiglenes zárásával összehangoltan végzik. 

A Távírda és a Kégl György utcák közmű-felújítási munkálatai miatt augusztus 7-től 23-ig lezárják a Budai út Várkörút – József Attila utca közötti szakaszát, a forgalomkorlátozás érinti az országos, a regionális és a helyi autóbuszjáratokat is.

Az országos és regionális autóbuszjáratok 

Mindkét irányban a Széchenyi út – Horvát István utca – Deák Ferenc utca  terelőútvonalon közlekednek. Azok a járatok, amelyek nem állnak meg Székesfehérvár, Gáz utca megállóhelyen, a Széchenyi út – Horvát István utca – Lövölde utca  terelőútvonalon közlekednek.

A helyi autóbuszjáratok 

„14", „14G”, „42”-es jelzésű autóbuszjáratok mindkét irányban, illetve a „43”, „44”-es jelzésű autóbuszjáratok az iránynak megfelelően a Széchenyi út – Horvát István utca – Deák Ferenc utca terelőútvonalon közlekednek. Kimarad Távírda utcai megállóhely, illetve az autóbuszjáratok a terelőútvonalon csak a Budai út, Deák Ferenc utca elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

„22"-es és „23E” jelzésű autóbuszvonal járatai Kisfalud irányában a Várkörút – Rákóczi út – Gáz utca, a Jancsár utca irányában pedig a József Attila utca – Rákóczi út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek. A Távírda utcai megállóhely kimarad, a járatok a terelőútvonalon csak a Fehérvár Áruház elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

A terelés miatt az autóbuszjáratok közlekedésében a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérések előfordulhatnak.

Székesfehérvár helyi autóbuszjáratainak menetrendje ide kattintva érhető el!

Az autóbuszjáratokkal kapcsolatosan bővebb információ a 22/ 311-378 telefonszámon, illetve a Székesfehérváron a Jancsár utcában a Helyi decentrumban kérhető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek