6 évnél régebbi cikk

Mi lesz veled, Hanga Ádám?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMi lesz veled, Hanga Ádám?

És mi lesz veled magyar kosárlabda válogatott? - folytathatnánk a kérdést. Miközben az Alba egykori üdvöskéje a Baskonia-Barcelona két pólusú hálóban vergődik, a válogatott gőzerővel készül az Európa-bajnokságra. Legjobb játékosa nélkül...

Parádés szezont futott a Baskonia színeiben Hanga Ádám, ez az év azonban sajnos nem a zseniális megoldásairól marad emlékezetes. A nyár, immár brazil szappanoperákat megszégyenítő átigazolási paródiává degradáló huzavonája nem ért véget, Hanga ugyan hosszabbított a Baskoniával (mely a hírek szerint még mindig tartozik a magyar játékosnak), ám a Barcelona nem adja fel, immár elnöki szinten zajlik az egyezkedés Hangáról.

 Hanga-parádé az Euroleague legutóbbi szezonjából

A sport.es információi szerint a Hangának három évre 7.5 millió eurós ajánlatot tévő FC Barcelona már a Baskonia elnökével, Josean Querejetával tárgyalhat arról, hogy engedjék el a magyar hátvédet, ugyanis még mindig Hanga számít a Barca első számú kiszemeltjének kiscsatár posztra. A portál értesülései szerint a magyar klasszis kivásárlási árát másfél millió euróban szabta meg a baszk csapat.

Mikor látjuk válogatott mezben Hangát? Azt talán csak Barcelonában tudják... (Fotó: kezdo5.hu)

A magyar kosárlabda válogatott mindeközben már gőzerővel készül a közelgő Európa-bajnokságra, mindezt az átigazolási hercehurcába erősen beragadó Hanga Ádám nélkül. Ráadásul, hogy szegény embert az ág is húzza, a kimondottan a kontinenstornára honosított amerikai DeAndre Kane is "eltűnt", az izraeli Maccabitól kapott mesés szerződése óta hiába várja Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány az amerikait (bocsánat, most már magyart).

Kane nem keveset kockáztat, amennyiben vállalása ellenére nem csatlakozik a válogatotthoz, 25 millió forintos kötbért kellene fizetnie. Más kérdés, hogy az egyébként anyagilag vastagon eleresztett új klubjának, a Maccabinak lehet hogy megér ennyit az, hogy játékosa nem lestrapáltan, hanem válogatott meccsektől mentesen és frissen kezdje a szezont egyesületénél.

Forrás: bb1.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek