6 évnél régebbi cikk

Forró vizet a kopaszra? Inkább ne! - Életveszélyes a legújabb őrület
Forró vizet a kopaszra? Inkább ne! - Életveszélyes a legújabb őrület

A nemrég kiment önvideózós-száguldozós agyrém után itt az újabb külföldi és rendkívül veszélyes hóbort, a Hot Water Challenge, ami az Ice Bucket Challenge-re hajaz, azaz annak ellentéte. Tehát jéghideg víz helyett öntsd le magad forró vízzel. Komolyan, mi jöhet még?

Amikor egy ilyen hírrel vagy videóval találkozom, mint legutóbb a balesetes sztorinál, akkor komolyan megfordul a fejemben, hogy valamit biztos én csinálok rosszul, vajon ez nekem miért nem poén? Mert szerintem ez rohadtul nem poénos! Na, szóval itt van nekünk ez a "forró vizes kihívás", ami nem egy pár hetes őrület, hanem bizony több éves, csak az internetnek "hála" újra felkapták. Az a lényeg, hogy aki erre a csodás próbatételre vállalkozik, az vagy valaki másra, vagy ami még jobb, saját magára borít egy kondér forrásban lévő vizet, amin aztán egy jót nevetnek?! Van, aki egy fokkal lájtosabbra vette a figurát, azaz csak a kezét mártotta a forrásban lévő vízbe, de akadt olyan is, aki egy gőzölgő kádban próbált szerencsét.

Na jó, itt kellett egy kis szünet, mert azt már tényleg nem tudja bevenni a gyomrom, ha emberek jópofáskodásból olyan dolgokat csinálnak, ami önmagukra és másokra is életveszélyes. A mentősök külön ki is emelik, hogy a forró vizes leöntés öröme gyorsan elszáll és átvált valamibe, amit nem szívesen élnénk át, ugyanis a forrázást szörnyű fájdalom kíséri. A forró víznek "köszönhetően" az égési sérülés pillanatok alatt kialakul, első-, másod-, illetve harmadfokú is lehet, és nem elég, hogy maradandó károsodást okozhat, hanem még az életünket is veszélyeztetheti. Tehát, ha nem lett volna egyértelmű: még véletlenül se jusson eszetekbe kipróbálni a Hot Water Challenge-et!

Itt egy kis "ízelítő" az emberi agyatlanságból:

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek