6 évnél régebbi cikk

A hét legmelegebb napján kezdődik az iskola
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
A hét legmelegebb napján kezdődik az iskola

Ennyit az idei nyárról, pénteken már szeptember lesz. Szerdától azért még megpróbálkozik az időjárás egy erőtlen felmelegedéssel, hogy aztán hétvégétől megint elromolhasson. Mélabús nyárbúcsúztató időjárás-jelentés.

Ez az a heti időjárás-előrejelzés, amit csak szomorúan lehet megírni: péntektől már egy másik évszak kezdődik. Az ősszel együtt indul az iskola, véget értek a szabadtéri bulik, cserébe hozzászoktató jelleggel beindul a felhős, szeles, esős időjárás. Azért a következő hét napban még lesz egy gyengébb kísérlet a felmelegedésre, hogy aztán pénteken 33 fokban kezdődhessen a suli. Erről a hétről nem sok jót lehet elmondani, maximum annyit, hogy már el is kezdődött és nemsokára véget ér. Ennél azért több is kiderül az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez küldött heti előrejelzéséből, pédául ezek:

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő, és ott zápor, délnyugaton helyenként zivatar is várható. Többfelé élénk, helyenként, illetve zivatarok környezetében erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 24-30 fok között valószínű.

Kedden napos, száraz lesz az idő. A leghidegebb órákban általában 12-17 fok lehet, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. Napközben 23-27 fokig melegszik a levegő. 

Szerdán is túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet jellemzően 10-15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

A meteorológiai nyár utolsó napján, csütörtökön is túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szeptember elsején, pénteken is többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de elszórtan záporok, zivatarok is lehetnek. A minimumhőmérséklet szombaton 12-17, vasárnap 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 25-30, vasárnap 24-29 fok között alakulnak

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek