6 évnél régebbi cikk

Már csak egy hétig morognak a munkagépek – megnéztük az épülő Túrózsáki úti szabadidőparkot
Fehérvár Médiacentrum fotójaMár csak egy hétig morognak a munkagépek – megnéztük az épülő Túrózsáki úti szabadidőparkot

És a fákért aggódóknak is van jó hírünk: a kivágott magoncok helyébe ötven fa és 2626 cserje kerül, mind gondosan kiválasztva. Az ingyenes szabadidőpark ráadásul november 30-ig el is készül.

Még a hangos gépek túrják a földet a Túrózsáki útnál, de már így szépen körvonalazódik, milyen lesz az Öreghegy ingyenes szabadidőparkja. A kivágott fákért és növényekért aggódókat is meg tudjuk nyugtatni, hiszen a Városgondnokság szakemberi már gondosan kiválogatták azokat a fajtákat, amelyek nem okoznak allergiát és a városi környezetet is jól tolerálják, hamarosan pedig be is ültetik őket. A korábbi magoncerdő helyébe összesen ötven fa, vörös tölgy, mezei juhar, lándzsás- és szívlevelű éger, valamint vadgesztenye kerül, valamint 2626 cserjét is elültetnek.

Valahogy így néz majd ki a terület, ha készen lesz a 246 millió forintos beruházás:

Egyelőre kell egy kis képzelőerő, hogy lássunk mindent (fotó: szekesfehervar.hu) 

Az eddig kihasználatlanul álló területen lesznek játszóeszközök gyerekeknek, valamint a hagyományos szabadtéri fitneszpark mellett mozgáskorlátozottak számára is készül kondipark. Ja, és lehet majd pinpongozni is. A szabadidőparkba mindkét oldalról biztosított lesz a bejutás.

Az ott már a pályák alapja (fotó: PB)

A labdajátékok szerelmeseit se hagyták ki a tervezéskor: lesz aszfaltos kosárpálya és szabványos méretű kézilabdapálya is műfüves borítással, mindez körbekerítve labdafogó hálóval, hogy ne az Aszalvölgyi árokból kelljen kihalászni a játékszert. Az egészet egy 400 méteres rekortános futópálya öleli majd körbe. A hely este is biztonságos lesz, amit a 250-300 luxnyi világítás és a térfigyelő kamerák garantálnak majd. Ja, és lesz vizesblokk is, ha hirtelen mehetnékünk támad.  

Alakul, már alakul. Egy hét és a munkagépek is levonulnak a területről (fotó: Bácskai Gergely)

A szabadidőpark nem az egyetlen produkció ami most készül, szintén kivilágított és murvás sétányt alakítanak ki, amin a Túrózsáki úttól a Bártfai utcáig végig lehet majd andalogni az Aszalvölgyi árok mellett. 

A földkupac helyén romantikus sétány lesz, amin biztonságosan andaloghatunk, kocoghatunk és sprintelhetünk majd (fotó: PB)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek