6 évnél régebbi cikk

Magyarországra is kerülhetett az üveges nugát szeletből
Fehérvár Médiacentrum fotójaMagyarországra is kerülhetett az üveges nugát szeletből

A sztori ott kezdődik, hogy üvegdarabot találtak egy Németországban gyártott bio, vegán, ropogós rizses nugát szeletben. Most ez komoly? Hát, nagyon úgy fest, hogy sajnos igen és ez az üveges termék Németországon és a Csehországon kívül hazánkat is meglátogatta. A NÉBIH az esetről a RASFF gyorsvészjelző rendszeren keresztül értesült.

Na, hát akkor ezek szerint üvegdarab került a nugát szeletbe. Nyilván, ilyen és ehhez hasonló balesetek előfordulnak, de akkor is eléggé beteg egy dolog belegondolni abba, hogy miközben csokinkat majszoljuk, bármikor beleharaphatunk egy üvegszilánkba. Mintha valami rossz Fűrész filmben lennénk. Nem beszélve arról, hogy mi van, ha gyerekünk kezébe kerül egy ilyen termék. Még belegondolni is rossz! Őrület!

A tájékoztatás szerint a Rossmann üzletlánc magyarországi egységeiben is forgalomba kerülhetett az a veszélyes nugát szelet, amelyben az egyik vásárló egy üvegdarabot talált.

A termék adatai:

  • Márka: enerBIO Vegane Reis-Nougat Crisp
  • Tételszám: L17045
  • Vonalkód: EAN 4305615464718
  • Kiszerelés: 80 gramm
  • Minőség-megőrzési idő: 01/2018
  • RASFF referenciaszám: 2017.1413

Persze a Rossmann üzleteiben azonnal lekapták a polcokról a veszélyes édességet és a már megvásároltakat blokk nélkül is visszaveszik. A gyártó elővigyázatosságból az érintett nugát szeleteken túl más termékeket is kivont a forgalomból a balesetek, illetve a sérülések elkerülése érdekében. A NÉBIH felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott árucikkből, ne fogyassza azt el!

Forrás: portal.nebih.gov.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek