6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Total Chrono Classic, Maroshegyi Böndörödő és Pokolgép
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Total Chrono Classic, Maroshegyi Böndörödő és Pokolgép

Józan ésszel végiggondolva ez egy olyan hétvége lesz, amit zárt helyen kell tölteni,elsősorban a várható időjárás miatt. A mozikban például elképesztően jó filmeket adnak (Cinema City: Kingsman: Az aranykör; Barátság mozi: A kairói eset; Ultra), de olyan szabadtéri programok is lesznek, amikért megéri majd egy kicsit fagyoskodni (pl. Maroshegyi Böndörödő vagy Total Chrono Classic). És ez csak a jéghegy csúcsa.

Fesztivál: X. Maroshegyi Böndörödő
Mikor?: Szeptember 23., szombat 9:00-
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

Aki a napokban Maroshegyen járt, már láthatta, hogy jön az, aminek jönnie kell: a Maroshegyi Böndörödő. A város legjobb nevű szüreti mulatsága ráadásul jubileumi, tizedik alkalommal okoz majd némi zavart az erőben, és olyan programmal, aminek percre pontos betartása már csak a plakátra nézve is képtelenségnek tűnik. De ez jó, mert azt jelenti, hogy a programszervezők nem lustálkodtak, amikor többek között leszervezték, hogy bográcsos főzőverseny, Bereczki Zoltán-koncert, töklámpás-faragó verseny és Paradicsom-koncert is legyen. Meg ezeken kívül kb. 50 másik program. 

Autó: Total Chrono Classic - Veteránautós túraverseny
Mikor?: Szeptember 23., szombat 09:00
Hol?: Országalma

Ismét Fehérvárról rajtol el az ország legnagyobb oldtimer túraversenye. Már szombat reggel 7:30-tól érkeznek a veteránautók, hogy aztán másfél órával később nekivágjanak a Székesfehérvár-Balatonlelle távolság megtételének az Országalmától. Útba esik majd Bodakajtor (9:40), Aba (9:50), Dég (10:15), Simontornya (11:00), Tamási (11:35), Kaposvár (13:05), Bonnya (15:10), Nágocs (15:45) és Szántódpuszta (16:40) is. Ebből is kiderül, hogy ezek a kocsik nem csak szépen néznek ki, hanem menni is lehet velük, ráadásul gyorsan. 

Sport: Videoton FC-Budapest Honvéd
Mikor?: Szeptember 23., szombat 20:30
Hol?: Pancho Aréna, Felcsút

Utoljára valamikor a nyár elején találkozott egymással a Vidi és a Honvéd. Az a meccs a bajnoki aranyról döntött, és sajnos nem mi örülhettünk a végén. Az idei szezonból eltelt fordulók alapján a két csapat megint versenyben lesz az első helyért - a Fradival együtt -, ezért is lehet különösen fontos a szombat esti meccs. Ha nyer a Videoton, a Honvéddal szemben már 8 pontos lesz az előnye 10 forduló után. 

Zene: Pokolgép
Mikor?: Szeptember 23., szombat 20:00-
Hol?: FEZEN Klub

Megkezdődik a szezon a FEZEN Klubban is. Kezdésnek rögtön egy komolyabb headbangelés és villázás van kilátásban: szombaton a Pokolgép érkezik Fehérvárra. A magyar metál null kilométerköve ráadásul nem egyedül érkezik a Takarodó útra, hanem egy vendégzenekarral. Az Oligarcha nevére egyelőre még biztosan kevesebben kapják fel a fejüket (mi sem), de szombat este nyolctól közelebbről is meg lehet vizsgálni a művészetüket. Utána pedig jön majd a ruhám bőr és nem ballon, az arcszeszem is csak Pitralon, meg a többi nagy klasszikus. 

Színház: A hülyéje
Mikor?: Szeptember 23-24., szombat-vasárnap 19:00
Hol?: Vörösmarty Színház

Túl sok újdonság nincs a nap alatt, ugyanazt a csontot rágjuk újra és újra. Csak az nem mindegy, hogyan. Feydeau darabja a házastársi hűtlenséget, a megcsalást járja körbe, úgy, hogy szem nem marad szárazon - de nem a zokogástól, hanem a röhögéstől. A franciáknak eleve jó érzékük van a bohózatokhoz, komédiákhoz, és erről ebben a szezonban a Vörösmarty Színházban személyesen is meggyőződhetünk, ezen a hétvégén akár kétszer is. 

Részlet az előadásból (Fotó: Vörösmarty Színház)

Mozi: A kairói eset
Mikor?: Szeptember 21-től
Hol?: Barátság mozi

Fares Fares neve egyelőre talán keveseknek mond valamit, ám ha látják a bejrúti születésű, de leginkább skandináv filmekből ismert színészt, akkor jön a homlokracsapás. A kairói eset lesz az első film, amiben abszolút főszereplő lesz az arab színész, akinek ez már nagyon kijárt. Ráadásul félig-meddig hazai pálya is ez a krimi neki: az arab tavasz előtt néhány héttel a kairói Nílus Hilton Szállóban gyilkosság történik és a szálak a felső tízezer köreibe vezetnek. Közben pedig már Egyiptom fővárosát bőven elérik a forradalom hullámai. 

Mozi: Kingsman: Az aranykör
Mikor?: Szeptember 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Amikor jön a világvége, esetleg egy főfőfőgonosz, akkor kit tárcsáz egy becsületes, talpig úriember angol? Nyilván első körben a Scotland Yardot, de ha ott esetleg nem tudnak segíteni, akkor a második mindenképpen a Kingsman lesz. Az utóbbi idők egyik legjobb kémes-akciós vígjátékának folytatása megérkezett, szinkronnal elérhető a legközelebbi multiplex moziban, és ha nem világmegváltó várakozásokkal ülünk be a terembe, biztosan jól is szórakozunk majd. A néző ugyanis a seggével szavaz, és az a 141 perc, amíg tart Töki legújabb kalandja, az előzetes alapján abszolút végigülhetőnek néz ki. Hűvös, taknyos őszi estékre melegen ajánlott moziélménynek néz ki Az aranykör alcímen futó film.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek