6 évnél régebbi cikk

A négy legjobb között Fejér a havi nettó átlagkereset tekintetében
A négy legjobb között Fejér a havi nettó átlagkereset tekintetében

Bár csak éppen húztuk meg a 180 ezer forint fölötti átlagot, becsúsztunk a legjobbak közé a KSH kimutatása szerint. Megyénket hárman előzik meg a listán.

Néhány napja tette közzé a KSH legújabb kimutatását, amelyben többek között a havi nettó átlagkereseteket mutatja a megyék viszonylatában. Gondolom senki sem lepődik meg, hogy az élen Budapest végzett, a statisztikai hivatal szerint 246 361 forint ott a havi nettó átlagkereset. A legjobb négy közé, vagyis a sötétkék sávba Győr-Moson-Sopron (200 363 Ft), Komárom-Esztergom (189 048) került még. Mindkét megye előttünk végzett, hiszen a KSH szerint Fejérben 184 637 ezer forint a nettó átlagfizetés.

(forrás: ksh.hu)

A statisztikai hivatal úgy számolta, a legrosszabbul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehet keresni, ott egy havi nettó kereset átlagban 134 093 forint. A legvilágosabb színű, vagyis a legrosszabbul kereső megyék közé még hárman kerültek: Borsod-Abaúj-Zemplén (149 455), Nógrád (148 294) és Békés (141 232).

Nem kell nagy matematika tudás ahhoz, hogy - legalábbis a KSH szerint - óriás szakadék húzódik az ország legjobban kereső és legkevésbé megfizetett megyéje között, forintra pontosan 112 268 forinttal visznek haza havonta kevesebbet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, mint Budapesten.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek