6 évnél régebbi cikk

Egymilliárd forint érkezik Székesfehérvárra
Fehérvár Médiacentrum fotójaEgymilliárd forint érkezik Székesfehérvárra

A „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program 1,1 milliárd forint támogatást kapott, amiből a Palotavárosi tavak mögött, az alsóvárosi réten elkészülhet a pihenőpark.

Székesfehérvár Modern Városok, azon belül is a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program újabb lépéséhez érkezett: a kormány egymilliárd forintot szavazott meg a beruházásnak. A területet a város 2015 végén vásárolta meg, a támogatással pedig hamarosan elindulhat a tényleges beruházás.

A három ütemből álló program a Palotavárosi tavak mögötti alsóvárosi rét mintegy 100 hektáros területét érinti, ahol pihenőparkokat és szabadidős területeket alakítanak ki, valamint erdősávot is telepítenek. A cél, hogy csökkentsék az ökológiai és környezeti terheltséget, szinten tartsák a település biológiai aktivitásértékét, továbbá csökkentsék a magas belvizet, a jelenleg műveletlen vagy részben művelt területeket pedig erdősítsék. 

Az alsóvárosi rét jelenlegi gazdasági terület besorolását az önkormányzat zöldterület (közpark) övezetre szeretné módosítani. Ezzel a környezetvédelmi és jogi lépéssel biztosítani tudják azt is, hogy ide már biztosan ne települhessen ipari létesítmény, vagyis a rét a következő évtizedekben is zöldterület maradjon. Jelenleg a településrendezési terv felülvizsgálata zajlik, amely már tartalmazni fogja az átminősítést.

(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek