6 évnél régebbi cikk

Olgának tetszik az élettel teli Fehérvár
·Sportinterjú·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaOlgának tetszik az élettel teli Fehérvár
·Sportinterjú·Utolsó frissítés: undefined

Fehérvár tényleg tele van élettel, de vajon egy messziről érkező, napjait immár a városban élő külföldi is így érzi? Kérdésünkkel Olga Gorsheninát, az Alba Fehérvár KC orosz légiósát kerestük meg, aki határozott igennel felelt kérdésünkre.

Az irányítóként és átlövőként is bevethető Olga Gorshenina a Kuban Krasznodartól igazolt nyáron az Alba Fehérvár KC-hoz. A honfitársnője, Yana Zhilinskaite társaságában érkezett Magyarországra, ahol gyorsan sikerült beilleszkednie.

- Nagyon jól érzem magam Fehérváron, egy teljesen új környezetbe kerültem, de mivel mindenki nagyon kedvesen és barátságosan fogadott, így eddig csupa pozitív élmény ért. Nagyon jó a közeg, a lányokkal nemcsak csapattársak, de barátok lettünk, úgyhogy nem esett nehezemre a váltás.

Olga Gorshenina támadásban a Vác elleni meccsen (Fotó: Horváth Gyula/Alba Fehérvár KC Facebook)

És akkor lássuk, mit gondol Olga a fehérvári mindennapokról, hogyan érzi magát 2017-ben egy orosz lány Fehérváron?

- Itt egy kicsit másabb az élet, mint otthon, Oroszországban. A magyar emberek barátságosabbak, sokkal közvetlenebbek, így a napok is sokkal kellemesebben telnek. Oroszországban a hétvégéken kevesebb az élet az utcákon, sokan otthon vannak, nem mozdulnak ki. Itt, Fehérváron viszont szombaton és vasárnap is élettel teli az egész város, ugyanúgy lüktet, mint hétköznap. Ebben az is közrejátszik, hogy tapasztalataim szerint itt sokkal több a program, ami érdekli az embereket, mint otthon nálunk. Én például szeretek kosárlabdameccsekre járni, mert imádom a sportágat, örülök, hogy Fehérváron jó csapat van ebben a sportágban is, a lányokkal sokszor kimegyünk a meccseikre.

Olga a Vác ellen játszotta eddigi legeredményesebb meccsét a magyar bajnokságban, 13 gólt lőtt (Fotó: Horváth Gyula/Alba Fehérvár KC Facebook)

Olga természetesen nem feltétlenül ezért fogadta el az Alba nyári szerződésajánlatát, sokkal inkább azért, mert a világ egyik legerősebb bajnokságának csapata hívta. Sajnos a bajnoki rajt nem sikerült jól a fehérvári gárda számára, a Vác ellen például hiába lőtt 13 gólt Gorshenina, a vendégek így is 30-29-re nyertek Fehérváron, az Alba így 4 forduló után 1 győzelemmel és 3 vereséggel áll a tabellán

- A magyar bajnokság egy erős pontvadászat, ez is erősen közrejátszott abban, hogy ide igazoljak. Szerettem volna fejlődni és Magyarországon, az Albában erre lehetőségem is van. Nem kezdtük sajnos jól a bajnokságot, nagyon bánt, hogy a két hazai meccsünket egy-egy góllal elveszítettük. De menni kell tovább, dolgozunk, edzünk és biztos vagyok benne, hogy még jobban összeérik ez a csapat és akkor a győzelmek is jönni fognak.

Mi mást is mondhatnánk, így legyen!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek