6 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári Kempo SE – Hullanak az aranyak, közeleg a VB!
Székesfehérvári Kempo SE – Hullanak az aranyak, közeleg a VB!

Nem volt hosszú nyári pihenőjük a Székesfehérvári Kempo SE tagjainak, hiszen már augusztusban gőzerővel folytak az edzések Gáncs Ferenc és Polgár Tamás mesterek irányításával. Cél – mint mindig, úgy idén is - a VB, ami sok tanítvány számára elérhető közelségbe került az utóbbi hónapok eredményei alapján.

Tavasszal írtam arról e blogban, hogy Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnokban mérették meg magukat a Zen Bu Kan kemposok a 13 év feletti harcosok versenyén. Az Ifi-Junior és Felnőtt-Senior Magyar Bajnokságon több, mint 220 induló vett részt, összesen 32 klubból. Köztük azok a Fejér megyei fiatalok is, akik a Caldas da Rainhában megrendezett Összharcművészeti Világbajnokságon kitűnően szerepeltek.

A Zen Bu Kan Kempo Bajnokság előtti sorakozó (Fotó: Bognár Tamás)

E sport kedvelői bizonyára tudják, hogy Székesfehérváron két kempocsapat működik. Az egyik a Székesfehérvári Kempo SE, amelynek vezetője Gáncs Ferenc mester, és egyik kiváló edzője Polgár Tamás, akit bizonyára nagyon sokan ismernek szakmai múltja és eredményes tanítványai miatt. A másik csapat a PKA (Profi Kempo Akadémia).

E két csapat tagjai, valamint a Sárosdi Kempo SE fiataljai is elindultak az említett bajnokságon, ahol a Székesfehérvári Kempo SE 11 aranyat, 22 ezüstöt és 9 bronzérmet gyűjtött be, a PKA 5 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett, a Sárosdi Kempo SE-ből pedig a 18 versenyző 16 aranyat, 19 ezüstöt és 18 bronzérmet hozott el.

Burián Bendegúz verseny közben (Fotó: Bognár Tamás)

A környékbeli fiatalok tehetségéhez, ügyességéhez kétség nem férhet, eredményeik mindig igazolják kiváló mestereiket és a kemposok kitartását, a bennük lévő fejlődési potenciál kiteljesedését.

Tavasszal és nyáron sem pihentek a kis harcosok. Egymást követték a versenyek, az edzőtáborok, és persze az edzőtermi edzések is. A kempo ugyanis egy életmódot is jelent. A kempos élete minden pillanatában hasznosítja az órákon szerzett tudást. A türelem, a kivárás, a megfelelő időzítés, és az edzés – az elhivatott - tanítvány számára nem kényszer, nem munka, hanem a szabadság érzését hordozza magában és a tudásszomj oltására hivatott.

Nagyon várták már a kemposok az ősz eljövetelét (Fotó: Polgár Tamás facebook)

A fiatalok nagyon várták már az ősz eljövetelét, hogy elkezdődjön az idei versenyszezon, amit egy Global Grappling Bajnokságon kezdtek meg a fehérvári kemposok Hatvanban.

A szeptemberi versenyen földharc kategóriában Burián Bence a dobogó harmadik, Burián Bendegúz pedig a második fokára léphetett. A testvérpár neve ismerősen csenghet a sportbarátok körében, hiszen számos viadalból kerültek már ki győztesen, igencsak látványos elemeket, gyönyörű technikákat bemutatva.

Burián Bence a harmadik helyezést ért el a Global Grappling Bajnokságon (Fotó: Polgár Tamás facebook oldala)

”A Zen Bu Kan Kempo egyik nagy előnye, hogy igazán sokoldalú harcosokat képez.” – mondta az FMC-nek Polgár Tamás edző, fekete öves mester – „A kempokák a tradicionális elemek, az utcai önvédelem mellett álló- és földharc technikákat is gyakorolnak, és ezért tudják más szabályrendszerekben is megállni a helyüket.”

Burián Bendegúz a dobogó második fokára állhatott a Global Grappling Bajnokságon (Fotó: Polgár Tamás facebook oldala)

A soron következő rendezvény a IV. Katana Kupa volt Tápiószentmártonban, pár nappal ezelőtt, ahol a klubot Király Nikolett, Burián Bendegúz, Koza Márk, Tombácz Tamás, Gesztesi Ádám képviselte. A fehérvári csapat összesen 10 arany, 9 ezüst és 4 bronzérmet szerzett különböző versenyszámokban.

Tápiószentmártonban egyébként tatamira léptek a testvérklub, a Sárosdi Kempo SE tanítványai is. Bereczk Szonja, Kilinkó Kíra, Répási Eszter, Tóth Daniella, Csizmadia Dániel, Csizmadia Martin, Láng Aurél, Kocsis Kevin, Németh Szabolcs teljesítményükért összesen 12 arany, 17 ezüst,12 bronzérmet vehettek át.

 

Remek eredményeket értek el a fiatalok a versenyen. (Fotó:  Polgár Tamás facebook oldala)

Polgár Tamás szerint az egész éves teljesítménye alapján a fehérvári egyesület két versenyzője, Burián Bendegúz és Koza Márk esélyes arra, hogy a 2018-as Zen Bu Kan Kempo válogatottba kerülhessen és képviselhesse az országot, illetve Székesfehérvárt a legközelebbi nagyszabású nemzetközi világversenyen.

Megjegyzem: e cikk elején említett Bajnokságon Burián Bendegúz 4 arany- és 2 bronzérmet szerzett, Koza Márk pedig 3 aranyéremmel, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel lett gazdagabb. S mivel mindketten hoztak már aranyérmet a WAC Harcművészeti Világbajnokságról, így minden bizonnyal most sem lesz ez másként.

Legutóbb a VB-re igyekezve.... (Fotó: Polgár Tamás facebook oldala)

Aki pedig kedvet érez arra, hogy kipróbálja ezt az összetett és modern harcművészetet, azt (kortól és nemtől függetlenül) szeretettel várják a Székesfehérvári Kempo SE a Tobak utcai edzőtermébe! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek