6 évnél régebbi cikk

Forgalomkorlátozás október 25-től az Országzászló tér felújítása miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Forgalomkorlátozás október 25-től az Országzászló tér felújítása miatt

Szerdától egy hónapon át forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az arra haladóknak az Országzászló tér felújítása miatt: a Bástya, a Basa és a Rózsa utcákat érinti a korlátozás.

Az Országzászló tér felújítása miatt 2017. október 25-étől, szerdától megváltozik a Bástya, a Basa és a Rózsa utcák gépjárművel történő megközelítésének lehetősége. A felújítási és közműépítési munkálatok miatt a Bástya utca Országzászló tér felőli vége a csomópontban lezárásra kerül, ezért a fenti utcák a kivitelezési munkálatok időtartalma alatt az Ady Endre utca irányából közelíthetők meg, illetve hagyhatók el. A korlátozások előreláthatólag egy hónapig lesznek érvényben.

A lezárásokat a tér teljes megújítása teszi szükségessé. Több mint kétezer négyzetméteren lesz itt burkolatcsere, ami új arculatával szervesen kapcsolódik majd a Fő utcához. Több lesz a zöld növényzet és az ülőpadok, de kerülnek ki ülőkavicsok is. A Virágóra megmarad jelenlegi helyén, a tér közepén pedig az újraépített Országzászló emlékmű kap helyet. A Nyitott könyv, a zöldfelület-rendezést követően jelenlegi helyéről a Dr. Koch László és a Színház utcák kereszteződésébe kerül. Mint Herczegné Ghyczy Zsuzsanna tervező elmondta, az eddigi tagolt terület egy szintbe kerül, megőrizve így természetes lejtését. A gránitburkolatban zöld dombocskákat alakítanak ki a meglévő fák védelme érdekében, és egyúttal növelik is a zöldfelületet. A tér egy kis díszfolyót is kap, utalva a területen húzódó egykori várárokra, illetve a kora középkori térképeken is jelölt nyílt városi csatornára. Az átalakítást követően az átmenő forgalom megszűnik, ide csak a Szent István Király Múzeum mellett lehet gépjárművel behajtani, biztosítva a Bástya utca, és az ahhoz kapcsolódó utcák megközelítését. A Fő utca 13. számú épület a továbbiakban a Dr. Koch László utca felől lesz megközelíthető, a Várkörút felől nem. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek