6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Seuso-kiállítás, ifiFESZT és Budapest Noir közönségtalálkozó
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Seuso-kiállítás, ifiFESZT és Budapest Noir közönségtalálkozó

Október 27. az év háromszázadik napja, de ennél is fontosabb, hogy idén az iskolai őszi szünet kezdete. Ez pedig azt jelenti, hogy rendesen oda kell tenni magunkat a következő egy hétben, mert karácsonyig már nem lesz pihenő. Kezdésnek itt van pénteken az ifiFESZT, de a hétvégén lesz még Linkin Park Tribute koncert, fellép a Magashegyi Underground és féláron lehet mozizni is.

Buli: ifiFESZT
Mikor?: Október 17., péntek 18:00-
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Minden rendes középiskolásnak péntek este hattól a Petőfi Kultúrtanszéken a helye. Az idei ifiFESZT a fehérvári diákzenekarok versenyével kezdődik, közben fellép Felméri Péter stand up comedy-s. Nagyjából nyolcra el is dől, hogy 2017-ben kié lesz az Arany Dobverő-díj, és a díjkiosztó után rögtön kezdődik a Lóci játszik bulija. A szűk egy órás koncertet követően DJ Embryo vezeti át a pénteket szombatba. Olyan jó lesz, mint még semmi az idén, majd meglátjátok. Ráadásul a hely talán a legjobb értékelést kapta a fehérvári szórakozóhelyek tesztjén. Egyébként is: minek maradnál otthon, ha máshol is lehetsz?

Sport: Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK
Mikor?: Október 27., péntek 18:45-
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Ha sportújságírók lennénk, most azt írnánk: gáz van a Gáz utcában. De szerencsére nem vagyunk azok, így csak azt tudjuk mondani: emberemlékezet óta nem állt ilyen rosszul az Alba Fehérvár a kosárbajnokságban. Ráadásul most pénteken a mindig erős Szolnok érkezik az Alba Regia Sportcsarnokba, és bármilyen siralmas is ezt leírni, nem úgy néz ki, hogy a fehérvári csapat a meccs esélyese. Ettől még persze az elmúlt hetek gyengébbnél is gyengébb eredményei után összekaphatja magát Braniszlav Dzunics edző csapata. Amit mi tehetünk: kimegyünk este a csarnokba és teli torokból üvöltjük azt, hogy "Fehérvár! Fehérvár! Fehérvár!"

Kiálítás: Seuso-kincsek kiállítás
Mikor?: Október 29-november 19.
Hol?: Szent István Király Múzeum

Első! Hat magyar városban lehet majd testközelből látni a Seuso-kincsek vándorkiállítását és nyilván nem lehetett kérdés, hogy az első ezek közül Székesfehérvár lesz. A városunkhoz ezer szállal kötődő római kori leletegyüttest vasárnaptól lehet alaposabban szemügyre venni a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében. A délelőtt 10 órai hivatalos megnyitót követően 11 órától várják az érdeklődőket. A fehérvári tárlat egészen november 19-ig lesz látogatható, aki pedig még többet olvasna a Seuso-kincsekről, az ide kattintva szívhatja magába a tudást.

Mozi: Budapest Noir - közönségtalálkozó
Mikor?: Október 28., szombat 17:00
Hol?: Cinema City Alba

Aki szereti a mozit, rossz ember nem lehet. Meg persze gazdag sem, mert ha a heti rendszeres 3-4 premierfilmet megnézi, akkor a büféköltséggel együtt kb. a gatyáját otthagyja hetente a mozikban. Ezért aztán mindig jól jön a Cinema City Filmünnep, amikor az összes elmaradást be lehet pótolni közel féláron. Ráadásul ilyenkor jó kis premier előtti vetítések is vannak, melyek közül idén kiemelkedik egy új magyar krimi, a Budapest Noir. A filmhez kapcsolódóan szombat délután a fehérvári multiplex mozi vendége lesz Tenki Nóra és Kolovratnik Krisztián, a Budapest Noir két szereplője, akiket a közönség mellett Gyimesi Edit faggat majd. 

Koncert: Linkin Park Tribute este
Mikor?: Október 28., szombat 19:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Július huszadika minden Linkin Parkot szerető ember agyába bevésődött. Ez volt az a nap, amikor a zenekar énekesét, Chester Benningtont holtan találták otthonában. Egyelőre még kérdéses, hogy a többi srác új frontemberrel folytatja-e, de az már biztos, hogy olyan énekest nehezen fognak találni, aki akár egy dalon belül is több hangon képes énekelni, dúdolni vagy ha éppen az kell, akkor üvölteni, hörögni. Pont ezért is vagyunk nagyon kíváncsiak a Linkin Park Tribute zenekar szombat esti fellépésére, hogy vajon az ő énekesük hogyan bírkózik meg ezzel a feladattal.

Koncert: Magashegyi Underground
Mikor?: Október 28., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Akinek erős a Linkin Park Tribute, de már kipihente a pénteki ifiFESZT-et, az szombat este a Magashegyi Underground buliján vehet részt. A Petőfi Kultúrtanszék szépen lassan felvonultatja a magyar (már nem is annyira) underground zenei élet legfontosabb szereplőit, így Bocskor Bíborkáék sem maradhatnak ki a sorból - és ez így is van rendjén. Őket egyébként a többség leginkább a Szeplős váll című dal kapcsán ismerheti, de mi most csak azért sem azt tesszük ide, hanem a néhány napja megjelent legfrissebbet. Tessék csak gyakorolni a szombat esti bulira!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek