6 évnél régebbi cikk

Őszi kabáttrend - avagy hogyan légy divatos és komfortos egyszerre
Fehérvár Médiacentrum fotója
bukosza.zita
Őszi kabáttrend - avagy hogyan légy divatos és komfortos egyszerre

Az őszi szünettel bizony a hidegebb, szeles időjárás is beköszönt, amikor már elengedhetetlen a réteges öltözet. A téli kabát még túl meleg, a nyárias kardigánok viszont már egyértelműen nem fűtenek. De akkor mégis milyen kabátot húzzunk, hogyan legyünk egyszerre komfortosak és divatosak?

Semmi ok az elkeseredésre, ősszel is lehetünk divatosak! A hideg idő ugyan megnehezíti kissé a dolgunkat, pedig a vászon-és ballonkabátok még mindig divatosak. Ugyanúgy hordhatjuk szoknyával egy vastagabb harisnya kíséretében, de a kiegészítők terén is nagy a választék: már ősszel felvehetünk kabátunkhoz illő vékonyabb kesztyűket és sálakat. Ha pedig naposabb az idő, kitűnő választás a poncsó: szintén bármivel kombinálható, de önmagában is jól mutat.

A hosszú kabátok

Örök kedvenc a nők ruhatárában a hosszú fazonú ballonkabát. Szinte bármihez hordhatjuk bármilyen alkalomra: elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, így akár egy randira is felvehetjük, de a hétköznapokra is tökéletesen alkalmas. A szín és a kiegészítők kiválasztása pedig már mindenkinek csak a fantáziáján múlik. Kedvelt darab a deréknél karcsúsított fazon, az egyre nagyobb gombok és a szokatlan formájú övek is évről-évre feltűnnek. A ballonkabát nem kizárólag csak a karcsú hölgyeknek áll jól, ha megfelelő szabást választunk, molettebb testalkattal is ránk szegeződik minden szempár.

 

( forrás: https://pixabay.com/ )

Bőrdzseki

Ha egy kicsit szeretnél eltérni a megszokottól és sportosabb, de mégis divatos kabátra vágysz, akkor be kell szerezned egy bőrdzsekit! Akár vadabb, szögekkel vagy szegecsekkel díszített darabokat is találsz a boltokban, de a klasszikus fekete vagy homokszínű bőrkabát is jó választás az őszi időre egy farmerhoz és bokacsizmához. A begombolással/cipzározással járó kellemetlenségeket is elkerülheted így, hiszen az is elég, ha csak gyorsan magadra kapod egy táskával a válladon. Kiemelten figyelj viszont arra, hogy a számodra megfelelő méretben vásárolj, hiszen ha például túl kicsi a bőrkabát, a durvább anyaga miatt irritálhatja bőrödet!

( forrás: https://pixabay.com/ )

Poncsó

A jó öreg poncsó. Sokan ódzkodnak tőle "különcsége" miatt, ám rosszul teszik! Nagyon kényelmes és egyszerű, de mégis nagyszerű viselet kabát helyett egy melegebb napon. A szőtt fazonok a legkedveltebbek, amit sokszor lelógó rojtokkal dobnak fel. De egy teljesen egyenes szabású, egyszínű poncsóval sem tudsz mellélőni, a lényeg, hogy illeszkedjen a stílusodhoz, ne vidd túlzásba a kiegészítők viseletét és érezd benne jól magad!

( forrás: https://pixabay.com/ )

Van tehát bőven választási lehetőség a kabátok terén ősszel is. A legtrendibb talán az, ha a ballonkabátot, a bőrdzsekit és a poncsót felváltva hordjuk az időjárásnak és a hangulatunknak megfelelően, így mindig újszerűek és divatosak maradhatunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek