6 évnél régebbi cikk

Száznál több bejelentés érkezett vasárnap délutánig a vihar miatt Fejérben - hatalmas fákat is kicsavart a szél Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/Pertrine Marika
Száznál több bejelentés érkezett vasárnap délutánig a vihar miatt Fejérben - hatalmas fákat is kicsavart a szél Székesfehérváron

Fejér megyében százharminc, de országosan már közel ezer helyen intézkedtek a tűzoltók. Jórészt kidőlt fákról és villanyoszlopokról, megrongált épületekről, tetőkről érkezett bejelentés, Székesfehérváron hatalmas fenyőfa is áldozatul esett a tomboló szélnek.

Fejér megyében vasárnap délután négy óráig több mint százharminc bejelentés érkezett a délutáni szélviharral összefüggésben - tájékoztatott a Katasztrófavédelem. Többnyire fákat csavart ki a szél, Székesfehérváron, a Velencei-tó déli partján és Sárbogárdon is sok fa esett a szélvihar áldozatául, de volt, ahol jelzőlámpa, tábla dőlt ki, illetve több helyen - például Székesfehérvár belvárosában is -, tetőcserepeket sodort le a viharos széllökés. 

A forgalmat akadályozó, útra dőlt fákhoz kérték a tűzoltók segítségét az M7-es autópályán Kápolnásnyék térségében, több esetben a 63-as főút sárbogárdi szakaszán, valamint a 6-os főúton, Dunaújváros közelében és a 7-es főúton, Székesfehérvárnál. 

Dunaújváros közelében, a 6-os főút 81. kilométerénél egy személyautó hajtott árokba hajtott az úttestre borult fa miatt. Az első hírek szerint ketten megsérültek a balesetben.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek