6 évnél régebbi cikk

Ideális időjárás lesz a héten - pingvineknek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Penguin Place Post
Ideális időjárás lesz a héten - pingvineknek

Eddig örülhettünk, de most már szó szerint a bőrünkön fogjuk érezni, hogy napok múlva kezdődik a tél. A hét egy barátságosnak cseppet sem nevezhető hidegfronttal indul, és ebből nem is nagyon fogunk kikecmeregni: marad a szél, a csapadék és a kétszámjegyű pluszos hőmérséklet olyan ritka lesz, mint a fehér holló. Ha van pingvin a családban, igazán élvezni fogja az időjárást.

Nem vártuk, de tudtuk, hogy eljön az a heti időjárás-előrejelzés, amikor már csak elvétve szerepelnek majd 10 fok feletti napi csúcsok. November közepe igazán barátságtalanul kezdődik, így aki eddig jegelte a téli gumit, az most kapkodva rohanhat a gumishoz, és érdemes előásni a szekrény mélyéről a melegebb kabátokat is. Nagyon úgy néz ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött előrejelzése szerint, hogy véget ért a késői őszi nyár, és innentől rohamtempóban rohanunk a télbe. A részletek, napi bontásban:

Hétfőn reggel a déli országrészben egy-egy zivatar is lehet. Napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a dunántúli hegyekben havas eső, havazás is. A csapadék súlypontja a nap folyamán egyre inkább a Tiszántúlra, illetve Dél-Magyarországra tevődik át. Emellett többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban a Dunántúlon 3-7, másutt 7-11 fok lehet.  A nappali maximumok a Dunántúlon 4-8, a Dunától keletre 10-15 fok között alakulnak.

Kedden is erős, a Dunántúlon és a Zemplénben kezdetben viharos is lehet a szél. Elsősorban az ország déli felén várható még eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb 4-9 fok között valószínű.

Szerdán nem várható csapadék. Az ország északi felén többórás napsütés is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között valószínű. Az ország északi felén várhatók fagypont alatti értékek: Nógrád, Heves, Pest megyében lehet a leghidegebb. Napközben 6-10 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a Szécsény-Debrecen vonaltól keletre hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön viszont kisebb eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben lehet a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Pénteken nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szombaton elszórtan fordulhat elő kisebb eső. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 6-11 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap reggeltől csökken a felhőzet, napközben helyenként, főként keleten lehet eső, zápor. Emellett viszont néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű, a nappali maximumok 6-10 fok között alakulnak

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek