6 évnél régebbi cikk

Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót a Széchenyi úton
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót a Széchenyi úton

A Széchenyi úton zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció és az útfelújítási munkálatok miatt szerdától nem állnak meg a helyijáratos buszok a Református Általános Iskola előtt, a buszmegállót ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontjához helyezték át.

Útburkolat-felújítást és szennyvízelvezető rendszert érintő rekonstrukciós munkálatok miatt november 15-től, szerdától átmenetileg szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban. Ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontjához helyezték át a megállót. Emiatt a 22, 23, 23E jelzésű járatok a Keresztyén Könyvesbolt előtt, míg a 11, 11A és a 11G jelzésű járatok a Széchenyi u. 30-32. szám előtt állnak meg.

A Széchenyi utat érintő beruházás, amely a Budai út és Horvát István utca közötti szakasz útburkolatát, a Balatoni út és a Horvát István utca közötti járda burkolatát, továbbá a Vörösmarty tér és Széchenyi u. 26. közötti szennyvízelvezető rendszert érinti, előreláthatóan 2017. december 15-ig elkészül.

A rekonstrukciós munkálatok alapvető célja az állagmegóvás és élettartam-növelés. Az érintett szakaszokon megszüntetik a közlekedést és a felszíni csapadékvíz elvezetést jelentősen megnehezítő nyomvályús útburkolatot, valamint helyreállítják a gyalogosok számára botlásveszélyes járdát. A mintegy 251 millió Ft értékű beruházást Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból finanszírozza. Az út felújítását a Saára Gyula-program keretében, míg szennyvízcsatorna átépítését a Vízi-közmű Fejlesztési Alapból finanszírozza a város.
(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek