6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Show of the Kings és Ferencváros-Videoton rangadó
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Advent, Show of the Kings és Ferencváros-Videoton rangadó

Ha eddig nem esett volna le, kőkeményen beköszöntött a tél. A napokban már láthattunk szállingózó hópelyheket, de ezen túl hétvégén hivatalosan is elkezdődik az adventi időszak. Ennek köszönhetően beindulnak a karácsonyi programok, de emellett még számos érdekes eseményen vehettek részt: lesz légtánc verseny, ahol maga az élő legenda, Csollány Szilveszter is fog zsűrizni, a Barátság Moziban Szabadulószobázhattok és még a látványos Show of the Kingsre is kileshettek, ami elhozza nektek Hollywoodot.

Fehérvári Advent 2017
Mikor?: December 1-től
Hol?: Belváros

A hétvégén elstartol a székesfehérvári adventi programsorozat, amikor is hivatalosan megindul a visszaszámlálás karácsonyig.  Ennek megfelelően a Fő utcán is beindul az ünnepi élet: pénteken nyílik az élő adventi naptár első ablaka, majd szombaton városmakettet építenek mézeskalácsból, hogy aztán vasárnap a karácsonyi fények beizzításával zárják a sort. A teljes programról bővebben itt olvashattok.

Mozi: Szabadulószoba
Mikor?: December 1., péntek 20.15
Hol?: Barátság Mozi

Manapság egyre népszerűbbek ezek a logikai fejtörőkben bővelkedő szabadulószobák, ahol spanjaitokkal vállvetve küzditek át magatokat a trükkös feladatokon. Ebből a szabadulós sztoriból legnagyobb meglepetésünkre filmet is csináltak, amely első blikkre a Fűrész filmekre hajaz, ám ettől függetlenül rendkívül ígéretesnek tűnik. Will Wernick thrillere olyan szobába kalauzol el minket, ahonnan négy fiatalnak egyre nehezebb és halálosabb rejtvényeken keresztül kell kijutniuk a szabadba. Idővel persze rájönnek, hogy ez nem csak egyszerű játék, hanem az életük a tét. Így azért már mindjárt nem olyan vicces!

Sport: III. Hajnal Mozgástér Országos Légtánc Verseny
Mikor?: December 2., szombat 8.30
Hol?: Videoton Oktatási Központ Színházterem

Láttatok már légtáncot? Én sem. Bár tudom, hogy miről van szó, de bármennyire is sport őrült vagyok, ez valahogy kimaradt az életemből. Pedig a látványosan megkoreagrafált akrobatikusan erotikus mozgások szemkápráztatóak tudnak lenni, főleg mert ugye nők űzik ezt a sportágat. Szombaton ti is a csodájára járhattok egy légtánc megmérettetésnek és nem is akármilyennek, ugyanis a III. Hajnal Mozgástér Országos Légtánc Versenyét rendezik meg Székesfehérváron. A versengést olyan neves zsűritagok felügyelik, mint Csollány Szilveszter, Dr. Matuz János és a Rippel fivérek, azaz Rippel Ferenc és Rippel Viktor. 

Koncert: Show of the Kings - Hollywood Székesfehérváron
Mikor?: December 2., szombat 19.00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Hollywood Székesfehérváron. Hogy mi? Igen, jól olvastad, ugyanis a Show of the Kings elhozza nektek Amerikát, ahol is olyan világhírű zeneszerzők és előadók slágerei csendülnek fel a szuperkoncert során, mint John Williams, Hans Zimmer, Ennio Moricone vagy Leonard Cohen. Persze sztárvendégekben sem szenvedünk hiányt, itt lesz: Kautzky Armand, Radics Gigi, Vastag Csaba és Stéphanie Schlesser musical színésznő is, így tökéletes kikapcsolódást nyújthat mindenkinek, aki egy látványos show keretében kívánják elütni a hétvégét. A koncerten kívül tánc-és kaszkadőrbemutató is része a műsornak, így a változatosságra sem lesz igazán panasz. Ja, és karácsonyi ajándéknak sem utolsó.

Labdarúgás: Ferencvárosi TC - Videoton FC
Mikor?: December 2., szombat 19.30
Hol?: Budapest, Groupama Aréna

A Videoton a hétközi kínos, 3-1-es eredménnyel záruló Vác elleni kupabúcsú után hétvégén a Fradi ellen javíthat, ugyanis szombaton a Groupama Arénába látogat a fehérvári csapat. A meccs pikantériáját azon túl, hogy örökrangadóról beszélünk, az is adja, hogy fennállása 25. évfordulóját ünnepli a Red-Blue Devils Ultras szurkoló csoport, így rajtuk tuti nem fog múlni a Fradi elleni siker. A Videoton egy esetleges győzelemmel leszakítaná magáról üldözőit és nagy lépést tenne afelé, hogy őszi bajnok legyen. Hajrá Vidi!

Színház: EurOperett gálaest
Mikor?: December 3., vasárnap 17.00
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Mindig is csodálattal tekintettem az operákra és az operettekre. Az opera képviseli a komolyabb vonalat, míg az operettnél sokkal inkább a nevetésé a főszerep. Így nem csoda, hogy egyre több helyen találkozhatunk ezzel a műfajjal, ugyanis az emberek vágynak a vidámkodásra és a jókedvre. Na, már most az a helyzet, hogy a hétvégén Fehérváron is beugorhattok egy operett gálaestre, ahol is a Fedák Sári Színház társulat tagjai, illetve tánckara és zenekara is fellépnek, és fergeteges műsorral várják az érdeklődőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek