6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: folytatódik az Advent, Mikulás Motoros Felvonulás, Fehérvár Hangja döntő és Cloud 9+
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: folytatódik az Advent, Mikulás Motoros Felvonulás, Fehérvár Hangja döntő és Cloud 9+

Advent második hétvégéjéhez érkezve sűrűsödnek az ünnepi programok és már olyan sokat sem kell aludnotok a mindenki által régóta várt karácsonyfa-állításig és a Szentestéig. Addig is nézzetek ki a látványos Magyar Ring Profi Ökölvívó Gálára, kövessétek a motoros Mikulásokat, lessetek be a Fehérvár Hangja 2017 döntőjébe, majd levezetésként tomboljatok a Cloud 9+ koncerten.

Fehérvári Advent 2017
Mikor?: December 1-től
Hol?: Belváros

Folytatódik a székesfehérvári adventi programsorozat, amely egy jó nagy lapáttal tesz rá a múltheti eseményekre. Pont félúton járunk karácsony előtt, így még színesebb és változatosabb műsorokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt: a második adventi gyertyagyújtáson túl lesz hangszersimogató, énekel Takács Nikolas, fellép a DSB Swing együttes és még hatalmasat is bulizhattok a Pankastic! koncertjén. A teljes programról bővebben itt olvashattok.

Sport: Magyar Ring Profi Ökölvívó Gála
Mikor? December 15., péntek 18.30 
Hol? Lakeside Hotel

Hogy előre fel tudjatok készülni és mindenki időben kapcsoljon: a Felix Promotion december 15-én, jövőhét pénteken, a székesfehérvári Lakeside Hotel konferenciacsarnokában rendezi évzáró élő televíziós bokszgáláját, amely esemény ismét kiváló magyar és külföldi profi ökölvívókat vonultat fel. Kötelek közé lép: a WBO ifjúsági bajnok Egedi Renátó, a cirkálósúly hazai trónját birtokló Darmos József, a korábbi amatőr olimpikon, junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok Bacskai Balázs, a veretlen nagyváltósúly ranglista vezetője Berki Ferenc Junior, a WBC félnehézsúly volt ifjúsági bajnoka a német Tony Kraft, az ugyancsak veretlen James Kraft, illetve a WBO nagyközépsúlyú Interkontinentális bajnoka Sherat Isufi is.

Mint tavasszal, most is fontos szerepet kapnak a „helyi erők”, hiszen az est egyik főmérkőzésén Törteli Balázs (14 győzelem, 1 vereség) kisváltósúlyban küzd a magyar bajnoki övért, éspedig a kiváló, több külföldi csatát sikerrel megvívott Szabó Zoltánnal (18 győzelem, 9 vereség). Törteli mellett Márton Balázs (3 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen) és Horváth Zoltán (1 győzelem) képviseli majd a székesfehérváriakat az M4 Sport által élőben közvetített nemzetközi eseményen.

A 14 év alatti lurkók karácsonyi ajándékként a helyszínen is megtekinthetik az eseményt. Regisztrálni a www.felixpromotion.com/karacsony webcímen lehet. Az eseményre regisztráló ifjú szurkolók között további extra ajándékokat sorsolnak ki.

Tradíció: Mikulás Motoros Felvonulás
Mikor? December 9., szombat 12.00
Hol? Praktiker parkoló

Ki ne akarna a várost motorokkal megszálló Mikulásokat látni egy kupacban? Ugye, hogy ugye. És még fizetnetek sem kell érte. Nekem valahogy, ha motoros felvonulásról van szó a Taxi első részének nagy parádés jelenete ugrik be, ahol mindenféle kétkerekűvel parádéztak a vagány sofőrök. Itt is hasonló lesz a szitu, ugyanis a már tradicionális felvonuláson Mikulás ruhás motorosok szlalomoznak végig Fehérvár utcáin. Ha van kedvetek és nem csak néznétek a showt, ti is nyomulhattok a télapókkal, a feltétel motor és Mikulás ruha. Hajrá, hajrá!

Döntő: Fehérvár Hangja 2017 
Mikor? December 9., szombat 18.00 
Hol? Vörösmarty Színház

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor is kiderül, hogy idén ki Székesfehérvár legaranytorkúbb énekese. Az út hosszú és igencsak rögös volt, ugyanis a lelkes versenyzőknek a válogató után az elődöntőben az Alba Plaza színpadán már nagyközönség előtt kellett megmutatniuk, hogy mire képesek. A döntőre a Vörösmarty Színházban kerül sor, ahol is Szakál Attila rendezésében látványos showt ígérnek a szervezők. A tizenkettő döntős mellett az első X-faktor döntőse Takács Nikolas, és előző Fehérvár Hangja verseny győztese, Zabos Regina is színpadra lép majd.

Koncert: Cloud 9+
Mikor? December 9., szombat 20.00
Hol? Petőfi Kultúrtanszék

Eleinte fura volt a Cloud 9+ dalait hallgatva, a különböző zenei stílusok számomra indokolatlan keveredése. Majd, ahogy egyre több számot pörgettem tőlük, úgy vált világossá, hogy amit nyomatnak az valami zseniális. Bár magyar együttesként dalaikat angolul adják elő, engem mégis kilóra megvettek. A Cloud 9+ zenekar 2013-ban tört be a magyar zenei körforgásba, ahonnan azóta sem "szabadul", sőt, a legnagyobb hazai fesztiválok állandó résztvevője és folyamatosan járják az országot... Feszes dob és basszus alapok, effektelt gitárok és elektronikus hangminták, kell ennél több?

Mozi: Megjött apuci! 2
Mikor? December 7-től
Hol? Cinema City Alba

A Megjött apuci! első része, ugyanakkora meglepetés volt, mint anno a Nagyfiúk filmek. Agyatlan ökörködés, amelynek semmilyen más célja nincs, mint a közönség szórakoztatása. Nem kell mögé bonyolult képleteket odaképzelni, csak nézed és közben hatalmasakat röhögsz. A Megjött apuci! is hasonló koncepció alapján készült Will Ferrellel és Mark Wahlberggel, akik a Pancser police után újra együtt jópofáskodnak. A második résszel behozták mindenki kedvencét a karácsonyt és kétszer annyi apuci dolgoztatja meg a rekeszizmaitokat. A Megjött apuci! 2 hibátlan karácsonyi szórakozás minden korosztálynak, úgyhogy mozira fel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek