6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Anna and the Barbies és Jumanji: Vár a dzsungel
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Advent, Anna and the Barbies és Jumanji: Vár a dzsungel

Hétvége közeledtével már nagyban ünnepi lázban éghetünk, ami nem csoda, ugyanis vasárnapot már a szentestével zárjuk, hogy aztán a karácsonnyal, majd karácsony másnapjával folytassuk a sort. Az ünnepeket és az azokat megelőző napokat leginkább szeretteink körében töltjük, ám így is akad néhány program, amelyre érdemes kilátogatnotok: az adventi programokon túl, így még szilveszter előtt az Anna and the Barbiesra bulizhattok nagyot vagy moziba is mehettek, ahol a legendás Jumanji újragondolt változata vár titeket.

Fehérvári Advent 2017
Mikor?: December 1-től
Hol?: Belváros

A finishbe érkezve szomorúan kell konstatálnunk, hogy sajnos idén nem lesz fehér karácsonyunk. Aztán persze valami csoda folytán szenteste még leszakadhat a hó, de a szakértői vélemények szerint ugyanúgy telnek az ünnepek, mint az előző években: fagyosan, nyirkosan és teljességgel hó nélkül. Ez persze ne szegje kedveteket, ugyanis advent utolsó hétvégéjén is bőven válogathattok az ünnepi programok közül: a negyedik gyertyagyújtáson túl fellép a Singer Street és még Gáspár Szilvi Jazz Band koncert is várja az érdeklődőket.

Koncert: Konyha
Mikor?: December 22., péntek 20.00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Első blikkre a Konyha név hallatán biztos, hogy valami gasztro-showra gondoltok, de nem is állhatnátok messzebb a megoldástól, hiszen a Konyha nem más, mint egy zenekar. A Konyha 2010-ben indult hódító útjára, amikor is Szepesi Mátyás, Haller Dániel és Badics Márk úgy döntöttek, hogy közös bandát alapítanak és '70-es évekbeli nótákkal szórakoztatják a nagyérdeműt. 2012-ben kijött az első albumuk Konyhanyelv címmel, amit 2014-ben második (Elmentek a szörnyek) követett. Manapság már country-popot is csempésznek zenéikbe, amellyel elmondásuk szerint felszabadultabb irányba terelik a Konyha megszólalását.

Koncert: Anna and the Barbies
Mikor?: December 23., szombat 20.00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Pásztor Anna és Pásztor Sámuel által vezetett Anna and the Barbies 2004-ben alakult, hogy aztán jól felkavarják a hazai zenei állóvizet. Extravagáns szerkóikkal és megőrülős csúszó-mászós bulijaikkal azoknak is felkeltették az érdeklődésüket, akiktől távol állt az alternatív rock. Merthogy főként rockban nyomulnak, de akadnak hip-hop és pop beütéses számaik is. Kétség sem fér hozzá, hogy az Anna and the Barbies manapság az egyik legfoglalkoztatottabb zenekar Magyarországon, amit Pásztor Anna idei Comet jelölése és szintén 2017-ben megjelent Útópia című albuma sem bizonyít jobban.

Mozi: Ferdinánd
Mikor?: December 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Karácsony közeledtével még egy utolsó cukisággal lepnek meg minket a Jégkorszakot és a Riót is jegyző Blue Sky Studios alkotói. A Ferdinánd egy ízig-vérig családi animációs kalandfilm, ahol Ferdinándnak, a bikának a történetét követhetjük végig. Ferdinándot valami véletlen folytán közveszélyes bikának titulálják, majd miután elhurcolják otthonából, minden követ megmozgat, hogy hazajusson a családjához. Persze, ahogy az lenni szokott útközben csöbörből vödörbe kerül, ám hozzácsapódó szedett-vedett brigádja segít átvészelni a nehéz időket. Ünnepek előtt tökéletes szórakozás az egész családnak.

Mozi: Jumanji: Vár a dzsungel
Mikor?: December 21-től
Hol?: Cinema City Alba

A Jumanji: Vár a dzsungel érkeztével újabb remaket köszönthetünk, amely remélhetőleg nem áll be az újrafeldolgozott filmek süllyesztőjébe. A Jumanji 1996-os első része legendás darab lett, majd Hollywood úgy gondolta, hogy röpke huszonegy év elteltével a film megérett a folytatásra, mi több, remakelik a rejtélyes társasjáték köré épülő sztorit. És ha már remake, akkor a magát a Jumanji játékot is modern köntösbe bújtatták: társasjáték helyett régi konzol kerül előtérbe. A karakterek kiválasztása után hőseinket beszippantja a game és szó szerint az általuk választott hősök bőrében találják magukat. Welcome to the jungle!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek