6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: városi szilveszter, újévi lencse és Európa Kiadó
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: városi szilveszter, újévi lencse és Európa Kiadó

Ez a hétvége nem ér véget vasárnap éjfélkor, sőt, akkor kezdődik csak igazán. Így aztán az év utolsó hétvégi programajánlója a következő év elsője is egyben. Aki nem bír magával, már szombaton mehet egy jó koncertre (Európa Kiadó), vasárnap pedig jön a Bikini, majd a városi szilveszter, hétfőn pedig újévi lencseosztás a plázánál. A hétre azért jutott egy jó mozipremier is (A legnagyobb showman).

Buli: Városi szilveszter
Mikor?: December 31., vasárnap 21:00-
Hol?: Belváros

A cikk írásának pillanatában ugyan helyenkénti záporokat és szelet várnak Fehérvár környékére az év utolsó napjára, de éjszaka sem lesz nagyon hideg. Magyarul kellő mennyiségű védőitallal ez a szilveszter simán átvészelhető az utcán, ahol biztosan a legjobb bulit rendezik a városban. Éjfél előtt a '70-es, '80-as és '90-es évek slágerei Jónás Andreától, Brunner Mártától és Váradi Eszter Sárától, éjfélkor tűzijáték, majd utána hajnal háromig DJ Zsiráf és az utcabál. Őrület, téboly.

Gasztro: Szerencsehozó lencse
Mikor?: Január 1., hétfő 14:00
Hol?: Alba Plaza

Január elseje az újév mellett a lencse napja is. Aki ilyenkor nem fogyaszt lencsefőzeléket, az bizony csóró marad a következő évben - tartja a hagyomány. Szerencsére Székesfehérváron központilag gondoskodnak a város lakóinak várható anyagi helyzetére is befolyással bíró étkezésről, így aztán aki nem akar lemaradni egy tál meleg, szerencsehozó ételről és hozzá a polgármester szívélyes kézfogásáról, annak az év első napján kettőtől a pláza előtti téren kígyózó sorban a helye. 

Színház: Újévi illúziók - Újévi hangverseny
Mikor?: Január 1., hétfő 17:00 és 19:30 
Hol?: Vörösmarty Színház

Erős kezdés 2018-ban! Mindig izgalmas dolog, amikor két, látszólag egymástól mérföldekre elhelyezkedő stílust próbálnak ötvözni. Ha nem megfelelő kezekben landol a produkció, még kellemetlenül feszengős pillanatokat is okozhat ez a nézőtéren, esetünkben azonban ez ki van zárva. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar neve már eleve garancia a minőségi szórakozásra, és éppen ezért kíváncsian várjuk, hogyan sikerül beépíteni a koncertbe a több helyről is ismert bűvész, Hajnóczy Soma számait. 

Koncert: Bikini szilveszter
Mikor?: December 31., vasárnap 19:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Te jó isten, már 35 éves a Bikini! D. Nagy Lajos és zenekara ezer szállal kötődik Székesfehérvárhoz, ezért egyáltalán nem csoda, hogy nálunk zárják 2017-et. A Bikini szilveszter alkalmából valószínűleg csordultig megtelik majd az Alba Regia Sportcsarnok és a buli végére egyetlen kérdés marad csak: részegen ki visz majd haza? 

Koncert: Európa Kiadó
Mikor?: December 30., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Amikor már nem igazán létezik határ mainstream és alternatív zene között, akkor is van egy olyan magyar zenekar, ami biztosan az utóbbi kategóriába tartozik. Az Európa Kiadó örök alternatív, de épp ezt szeretjük benne. A '80-as évek elején alakultak és már többször úgy tűnt, hogy kapáltak a csapatnak, például Menyhárt Jenő New York-i taxisként kereste a kenyerét éveken keresztül. Most azonban újra együtt és élőbbek, mint valaha. Az Európa Kiadó elmaradt őszi koncertjét az év utolsó szombatján pótolja Fehérváron.

Mozi: A legnagyobb showman
Mikor?: December 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ennél karácsonyibb nem karácsonyi film kevés létezik, és valamiért mégis csak pár nappal az ünnep után mutatták be Magyarországon. A cirkuszos legenda (vagy kókler?), P.T. Barnum (Hugh Jackman) élete eleve maga volt a kreativitás, az pedig az élő csoda, amit létrehozott. Vagy a világ egyik legnagyobb átverése? Mindenesetre az biztos, hogy élete főműve, a Barnum Cirkusz a mai napig etalon és hivatkozási alap a szórakoztatóiparban, erről pedig csodálatos és látványos film készült, hozzá pedig az év egyik legmeggyőzőbb előzetesét is elkészítették. Hát van olyan, aki ezek után nem akar azonnal elindulni a legközelebbi moziba?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek