6 évnél régebbi cikk

10 jó mondás 10 ismert fehérváritól - De melyiket ki mondta?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
10 jó mondás 10 ismert fehérváritól - De melyiket ki mondta?

Elismert, közismert vagy csak simán ismert: a lényeg az, hogy Székesfehérváron élnek és van mondanivalójuk. Márpedig ha ők mondanak valamit, arra érdemes odafigyelni, mert csak tanulhatunk tőlük. Napjaink meghatározó fehérvári arcai közül tíztől idézünk, a kérdés már csak az, hogy egy-egy gondolat vagy történet kitől származik. Tessék tippelni vagy biztosra menni!

Mikor alapították Székesfehérvárt? 972! Mi a város latin neve? Alba Regia! Hány magyar király maradványait őrzi a fehérvári osszárium? 15! Ezekre a kérdésekre (szinte) mindenki tudja a választ, aki Fehérváron született, nőtt fel vagy csak egy ideig is élt itt. Ismerjük a legfontosabb évszámokat, történelmi helyeket és a város történetéhez ezer szállal kötődő személyek nevét, életútját. 

De mi a helyzet napjainkkal? Mit gondolnak most a világról a most itt élők? Milyen hasznos, érdekes vagy megfontolandó tanácsaik vannak a többiek számára? Az fmc.hu 2016 nyara óta íródó történetében már rengeteg interjú készült azokkal, akik a ma Székesfehérvárjának valamilyen szempontból meghatározó arcai. Mivel fejben tartani ezeket a sztorikat, gondolatokat nyilván lehetetlen, de az internet feneketlen kútja szerencsére nem felejt, ezért összegyűjtöttünk 10-et az elmúlt másfél év terméséből. A kérdés már csak az, hogy kiktől idéztünk?

 

 

Nem volt elég a Fehérvárral kapcsolatos kívzekből? Töltsd ki ezeket is:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek