6 évnél régebbi cikk

Fehérvári gyógyszertár a jövőből - így működik a város első robotpatikusa!
·Hírekjövő·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári gyógyszertár a jövőből - így működik a város első robotpatikusa!
·Hírekjövő·Utolsó frissítés: undefined

Mindössze tíz másodperc telik el a vény vonalkódjának leolvasása és a gyógyszer kiadása között. A Sarló utcai Szent István Patika gyógyszeradagoló robotja leltároz, szabadidejében pedig rendet vág a polcokon. Elkélne egy itthon, a gyerekszobában is...

Lassan egy hónapja, hogy műszakba állt a város első, a megye második gyógyszeradagoló robotja, és felpörgette az életet a Sarló utcai Szent István Patikában. A 30 millió forintba kerülő, félszobányi gépnek ugyanis mindössze tíz másodpercre van szüksége ahhoz, hogy a recept vonalkódjának leolvasását követően a csúszdáján lecsúsztassa a kívánt gyógyszert. És mindig pontosan azt adja, amit az orvos felírt, vele még véletlenül sem fordulhat elő az, ami az egyszerű zöldségessel a viccben:
– Egy almát szeretnék!
– Kettő lett, maradhat? 

Amikor pedig éppen nem dolgozik a robot, akkor sem pihen, optimalizálva rendszerezi a gyógyszeres dobozokat a polcain, vagyis lelkiismeretesen rendet rak – mi tagadás, a gyerekszobában nálunk is elkelne egy ilyen segítő kar. Számon tartja a készletet, jelez, ha túlságosan lefogyott valami, és odafigyel minden kereskedők ősmumusára a lejárati időre is, pedig akár tízezer doboz orvosság elfér benne.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek