6 évnél régebbi cikk

Nyílnak a hóvirágok Alcsúton!
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/arboretumalcsut
Nyílnak a hóvirágok Alcsúton!

A januári tavasz meghozta gyümölcsét. Vagy legalábbis virágát. A tavasz első hírnökének tartott hóvirágok már felbukkantak az Alcsúti Arborétum híres hóvirágmezején.

Igazából messze még a kikelet, előttünk a február, az utolsó téli hónap, amikor azonban már epekedve belekapaszkodunk minden jelbe, ami bizonyítja: közeleg a tavasz. Ezért is nyújtanak üdítő látványt az Alcsúti Arborétum frissen közzétett képei: Nyílnak a hóvirágok!

Az Alcsúti Arborétum facebook oldalán február elsején a következő bejegyzést olvashattuk: "A jó idő meghozta gyümölcsét, hóvirágaink virágzásnak indultak! Bár még egybefüggő hóvirágmezőnk várat magára, de reméljük hamarosan látható! Szeretettel várjuk látogatóinkat!"

2017-ben március 3-án adhattuk hírül, hogy kinyíltak az első hóvirágok az Alcsúti Arborétumban. Lehet, hogy idén még korábban megcsodálhatjuk majd a  híres, összefüggő hóvirágmezőt? A tavasz hírnökének tartott védett növény első virágai tényleg előbukkantak, de ahogy egy márciusi hóesésnek, úgy az idő előtt érkező tavasznak sem biztos, hogy örülnénk hosszú távon. Úgyhogy várjon csak nyugodtan még néhány hetet az a hófehér virágmező, hogy teljes pompába boruljon. Akkor is ugyanolyan szívesen megcsodáljuk!

 A hóvirágnak (Galanthus) körülbelül 75 faja és fajtája ismert, és mind fehér színű. Nálunk a kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis) őshonos, de kedvelt még a kertekben is nevelt pompás hóvirág (Galanthus elwesii) és a redőslevelű hóvirág (Galanthus plicatus) is. - írja az edenkert.hu.

A hóvirág 2017-ben az év vadvirága lett. Reméljük sokáig csodálhatjuk még, lehetőleg a maga idejében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek