6 évnél régebbi cikk

Tetőzhet az influenzajárvány
Fehérvár Médiacentrum fotójaTetőzhet az influenzajárvány

Megkétszereződött az influenzás betegek száma Fejér megyében a korábbi hetek adataihoz képest. A vírus jelenlétét kimutatták a szakemberek és több beteget a kórházban kezelnek.
Lázzal, végtagfájdalmakkal fordulnak legtöbben orvoshoz, melyek az influenzának is a legfőbb tünetei. Ezeket enyhébben is tapasztalhatjuk, de  az influenzának a nagyon magas láz és végtagfájdalom a fő tünetei.

- tájékoztat Patik Ferenc, háziorvos az influenzás megbetegedések tipikus tüneteiről. Ha nem fordulunk időben orvoshoz és nem pihenünk eleget, súlyos szövődmény is kialakulhat - figyelmeztet Krisztián Erika, a járványügyi főosztályvezető-helyettes:

Kiemelendőek itt a tüdőgyulladásos szövődmények, amelyek magától a vírustól is előfordulhatnak. Ez a ritkábbik fajta szövődmény, de ha a tüdőgyulladás bakteriális fertőződés következtében jön létre, akkor ezek is nagyon súlyos állapothoz vezethetnek. Tehát nagyon fontos odafigyelni!

Fejér megyében kiemelkedően magas az influenza aktivitás, majdnem két és félszer többen fordultak orvoshoz, mint az előző héten. A megyei kórházban jelenleg kilenc embert kezelnek influenza miatt, öten intenzív ellátásra és gépi lélegeztetésre szorulnak.

 

A Fehérvár Televízió összeállítása az aktuális helyzetről:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek