6 évnél régebbi cikk

Idén is ingyen elvihető télikabátokkal segítik a rászorulókat Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Idén is ingyen elvihető télikabátokkal segítik a rászorulókat Fehérváron

A Szabadfogas akció tavaly is sikeres volt. Jó hír a február végi rekord hidegben, hogy a tavaly megszokott helyeken idén is talál elvihető télikabátot, akinek szüksége van rá.

Így a tél végére kikaptuk a legfagyosabb napokat. Naptár ide vagy oda, most a legaktuálisabb, hogy újraéledjen a tavalyi Szabadfogas akció. Székesfehérvár tavaly is sikeresen csatlakozott az országos akcióhoz, melynek keretében már nem használt, de jó állapotú télikabátokat, meleg holmikat akasztottak ki a város több pontján az emberek. "Ha fázol, vigyél el egy kabátot! Ha szeretnéd, hogy mások ne fázzanak, tegyél ide egyet!" - hirdette a felhívás. A folyamat működött is szépen, idén pedig újra feléledt.

A Jancsár utca 15. szám alatti PAPSZE iroda ma reggel friss fotóval hirdette Facebook oldalán, hogy hozzájuk bátran fordulhatnak azok, akiknek meleg ruhadarabokra van szükségük a zord időben: "Mivel a hideg a következő napokban sem enyhül, a PAPSZE irodánál kihelyezésre került sok meleg holmi. Egy nagyon kedves hölgy pedig saját készítésű sapkát, sálat készített nekünk." - áll a fotó alatt.

A másik helyszín, ahol biztosan talál kabátot, aki fázik, a fehérvári Civil Központ a Rákóczi úton. Itt február 27-én délelőtt készítette kollégánk a cikk elején látható képet az aktuális állapotról. Utóbbi helyszínen Szontághné Kovács Erika a SZETA iroda vezetője a következőkről számolt be:

"Folyamatosan jönnek és hoznak kabátokat, és folyamatosan el is fogynak. Bármennyi kabátot hoznának, az valószínűleg mind elfogyna. Tavaly is nagy érdeklődés mutatkozott a kezdeményezés iránt. Most már novemberben kitettük a fogasunkat, és azóta folyamatosan hozzák és viszik."

Ha tehát Neked is van egy fölösleges kabátod, jusson eszedben, hogy másokon is segíthetsz általa!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek