Partly cloudy20 °C
2019. szeptember 17. kedd Zsófia
Menü

Hatásos-e a lézeres ránctalanítás és bőrfiatalítás?

Hatásos-e a lézeres ránctalanítás és bőrfiatalítás?
László Csabánét, a LIFE Egészségcentrum kozmetikus mestere (Fotó: LIFE Egészségcentrum)

A világ tíz legnagyobb lézer berendezéseket gyártó cégei között is kiemelkedő Lutronic által kifejlesztett bőrgyógyászati beavatkozásokat magas minőségű, úgynevezett frakcionált Erbium-YAG lézerrel végzik. Az eljárás nem invazív, biztonságos lézeres esztétikai beavatkozás, amelynek eredménye a kisimult, megújult, ráncmentes bőr - fájdalmas tűszúrások vagy plasztikai sebészeti műtét helyett - fájdalommentesen, hegesedés nélkül. Erről kérdeztük László Csabánét, a LIFE Egészségcentrum kozmetikus mesterét, aki szakavatott a témában.

Az elmúlt évtizedekben a modern esztétikai bőrgyógyászat folyamatos fejlődésének lehettünk tanúi. Az egészségtudatosság előretörésével teljesen természetes az az igény, hogy a nem ritkán fájdalmas tűszúrásokkal és sokszor szövődményekkel járó arckezelésekkel szemben az újabb eljárásokkal úgy érjenek el számottevő hatást, hogy eközben semmilyen egészségkárosodás, fájdalom ne érje az érintett pácienseket, illetve az adott kezelést követő lábadozási idő a lehető legrövidebbre csökkenjen. Az ezeknek a feltételeknek megfelelő új technológia persze már létezik és nem csak a nemzetközi hírnévnek örvendő filmcsillagok számára érhető el, hanem bárki igénybe veheti – akár Magyarországon, de itt Székesfehérváron is!

Milyen bőrproblémára és kiknek ajánlható a lézeres bőrkezelés?

A lézeres kezelést ráncos, pigmentfoltos, tág pórusú, heges és napfénykárosodott bőrökre ajánljuk. Olyan hölgyek vagy akár férfiak számára, akik rövidebb kezelési szakaszokkal és minimális hámsérülés mellett szeretnék, hogy a bőrük megújuljon. Nincs munkakiesés a gyógyulás miatt, a hölgyeknek nem kell kihagyni a reggeli szépítkezést: az arc másnap már sminkelhető. A kezelés olyan felületes, főleg arcon levő bőrhibák kezelésére is alkalmas, mint például aknés és egyéb hegek, vagy az öregségi pigmentfoltok. De nemcsak negyven év felett ajánljuk, hanem azoknak a fiatalabbaknak is, akik úgy érzik, szükségük van bőrük gyengéd kisimítására, megújítására, mert ezáltal szeretnék elkerülni a komolyabb ráncok, bőrhibák kialakulását.

Milyen hatása van a kezelésnek?

A kezelés hatására a ráncok kisimulnak és a bőr puha tapintásúvá válik. A pigment foltok elhalványulnak, a tág pórusok összehúzódnak, az aknés hegek kisimulnak. A bőr színe egyenletessé, feszessé válik. A napfénykárosodott bőr megújul, illetve javul a bőrszerkezet és a bőr tónusa.

Miért „frakcionált” és pontosan mi az Erbium-YAG lézeres ránctalanítás lényege?

Az Erbium-YAG lézeres ránctalanítás lényege, hogy a lézerfény egy nagyon vékony bőrréteget eltávolít a bőr felszínéből. A hámlasztás során a kezelendő területet nem egybefüggően, hanem apró pixelekhez hasonlóan fedi le, az azt körülvevő bőrfelületeket pedig érintetlenül hagyja. Így a lézer gyógyulásra ösztönzi a környező bőrfelületet, ennek hatására képződnek új kollagénrostok.

A frakcionált lézerkezelés sokkal gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé: nem okoz kiesést a munkából, nem kell kihagynunk semmilyen betervezett napi szabadidős tevékenységünket! (Fotó: giftsandmiracles.com)
A frakcionált lézerkezelés sokkal gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé: nem okoz kiesést a munkából, nem kell kihagynunk semmilyen betervezett napi szabadidős tevékenységünket! (Fotó: giftsandmiracles.com)

Miért előnyösebb ez a kezelés, mint más egyéb eljárások?

A frakcionált lézerkezelés nem jár fájdalmakkal, mint egy tűszúrás és nem lesz heges a bőrünk. További előnye az egyéb eljárásokkal vagy lézeres technikákkal szemben, hogy nincs hosszú lábadozási idő, sokkal gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé: nem okoz kiesést a munkából, nem kell kihagynunk semmilyen betervezett napi szabadidős tevékenységünket! A gyógyulás során a bőr kollagén rostjai újra az elvesztett spirál alakzatukat veszik fel, ezáltal a bőr megfeszül, rugalmasabbá válik és a ráncok kisimulnak. A gyógyulás után a frissen képződött hámréteg fiatalabb, üdébb, simább lesz.

Mellékhatások jelentkezhetnek-e a kezelést követően?

Legtöbbször nem, de ritkábban előfordulhat, hogy a kezelés után a páciens bőre két-három napig kipirosodik, amelyet enyhe égő érzés kísérhet, de ez a pirosodás gyengébb sminkkel is jól korrigálható. Ilyenkor a bőrpír visszahúzódását követően a bőr finoman hámlik két-három napig, de a kezelést követően esetlegesen kialakuló bőrjelenségek miatt sem kell megszakítanunk mindennapi tevékenységünket.

Hogyan történik maga a beavatkozás?

A lézeres készülékkel végzett kezelés során gyengéd hámlasztást végzünk, így a bőr felfrissül, kisimul, jól láthatóan tiszta, friss és feszes lesz, amely csodálatos sugárzást ad az egész arcnak. A bőrsejteket azonnal és egyenletesen távolítja el a gyors és egyszerű eljárás, elősegíti a bőr felhám rétegének simább újra fejlődését és az új bőrsejtek egyenletesebb és szebb regenerálódását. A variálható beállítások, a pontos és kontrollált hőbevitel stimulálja a kollagén struktúrák újra épülését. A legfontosabb pedig az, hogy ez a lágy és gyengéd eljárás igen gyorsan elvégezhető és gyakorlatilag fájdalommentes. A felületen a lámpatesttel, egymás melletti fényimpulzusokkal kezeljük a bőrt. A kezelés befejeztével a kezelt területet, ha szükséges, jégzselével pár másodpercig hűtjük, majd ötvenes faktorú fényvédő krémet alkalmaznunk.

Hatásos-e a lézeres ránctalanítás és bőrfiatalítás?

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Nem ugrott meg a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felsőoktatási felvételi szigorítása miatt
  Nem ugrott meg a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felsőoktatási felvételi szigorítása miatt
 • Megnyílt az Alba Innovár 2
  Megnyílt az Alba Innovár 2
 • Folytatódik az M7-es autópálya felújítása
  Folytatódik az M7-es autópálya felújítása
 • Nagy a mozgolódás az étel- és italautomaták piacán
  Nagy a mozgolódás az étel- és italautomaták piacán

A hét embere

 • Október 6-ig lehet pályázni növényekre Székesfehérváron
  Október 6-ig lehet pályázni növényekre Székesfehérváron
 • Székesfehérvár is csatlakozott az Európai Mobilitási hét programjaihoz
  Székesfehérvár is csatlakozott az Európai Mobilitási hét programjaihoz
 • Gumicsónakkal próbáltak Magyarországra szökni a Tiszán át
  Gumicsónakkal próbáltak Magyarországra szökni a Tiszán át
 • Péntekig országszerte 14 városban várják a véradókat
  Péntekig országszerte 14 városban várják a véradókat
 • Délelőtt és délután vékonyabb, szakadozottabb felhőzet lesz felettünk
  Délelőtt és délután vékonyabb, szakadozottabb felhőzet lesz felettünk
 • Alzheimer világnapja - kampányrendezvény Székesfehérváron
  Alzheimer világnapja - kampányrendezvény Székesfehérváron
 • A vártnál is népszerűbb a Magyar Állampapír Plusz
  A vártnál is népszerűbb a Magyar Állampapír Plusz
 • Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók
  Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók

Eseménynaptár

 • Magyarországon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés
  Magyarországon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés
 • HÍRADÓ 2019. szeptember 16.
  HÍRADÓ 2019. szeptember 16.
 • Óráiskerék épül a Zichy ligetben
  Óráiskerék épül a Zichy ligetben
 • Itthon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés
  Itthon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés