6 évnél régebbi cikk

Ezeken a helyeken fizethetsz verssel a kávédért
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/juliusmeinlhungary
Ezeken a helyeken fizethetsz verssel a kávédért

Március 21-én, a költészet világnapján a versek ismét egy teljes napig fizetőeszközzé válnak több hazai vendéglátóhelyen (is). Székesfehérváron egyelőre csak üzemi kávézók csatlakoztak az akcióhoz, de ha esetleg pont ott dolgoznátok, akkor íme a lista.

Idén is mindegy, hogy ismert vagy saját verssel készülünk, a lényeg, hogy a megrendelt kávéból kell ihletet nyernünk, és ha a kihelyezett cédulák valamelyikére leírjuk a verset, akkor fizethetjük is vele a frissítő italunkat. Persze van néhány kikötése az akciót indító Julius Meinlnek, ahogy az az esemény Facebook-oldalán is olvasható: az akció a koffeintartalmú és tejes alapú kávétípusokra vonatkozik, a teákra, a növényi alapú tejitalokra és az alkoholos kávékra nem érvényes.

Bár Székesfehérváron egyelőre csak zárt, üzemi egységek csatlakoztak az akcióhoz, de ha esetleg a következő három hely egyikében dolgoztok, akkor érdemes a költészet világnapján verssel is készülni a munkára:

  • DENSO (zárt üzemi egység - kizárólag az ott dolgozóknak), 8000 Holland fasor 14.
  • Grundfos GMH 3 - Szfv (zárt üzemi egység - kizárólag az ott dolgozóknak), 8000 Holland fasor 15.
  • Grundfos GMH 4 - Szfv (zárt üzemi egység - kizárólag az ott dolgozóknak), 8000 Holland fasor 15.

Idén pedig a szervezők egy lépéssel továbbmentek: ha valaki a költeményét még le is fotózza, és feltölti a szervező oldalára, akkor akár jegyet is nyerhet JP Cooper koncertjére. A március 21-én megírt cetliket idén is összegyűjtik, április 11. (A magyar költészet napja) és 18. között pedig a budapesti Akvárium Klubban állítják ki, ahol bárki megnézheti és elolvashatja mindet.

Ha pedig március 21-én "házon kívül" lennénk, akkor itt a lista, hogy melyik városban, melyik helyre érdemes betérnünk egy kávéra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek