6 évnél régebbi cikk

Hazai nagyágyúkkal erősít a FEZEN
Fehérvár Médiacentrum fotójaHazai nagyágyúkkal erősít a FEZEN

Hazai előadókkal bővül a FEZEN Fesztivál így is impozáns fellépőgárdája, ugyanis július 26-ára érkezik a Kowalsky meg a Vega, a Majka & Curtis valamint a Hooligans. A 27-i Ákos - Quimby - Rúzsa Magdi trió pedig a Honeybeasttel egészül ki, így lesz teljes a FEZEN pénteki nagyszínpados bulija.

A FEZEN hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy július 26-án a Kowalsky meg a Vega zenekar és a Majka & Curtis duó egyaránt fellép a fesztivál Nagyszínpadán. Velük egy napra bejelentkezett a Hooligans is, akik két év kihagyás után térnek vissza a FEZEN-re. Rajtuk kívül a Honeybeast is tiszteletét teszi, ők az Ákos - Quimby - Rúzsa Magdolna hármashoz csatlakoznak a július 27-i, pénteki őrületben.

Kowalsky meg a Vega

Úgy gondolom, hogy a Kowalsky meg a Vegát senkinek sem kell bemutatnom. Az 1999 óta zenélő brigád már kilenc nagyalbummal lepte meg rajongóit (a legutóbbi, a Kilenc a megjelenés hónapjában tripla platinalemez lett) és 2011-ben a magyar Grammy-díjnak megfelelő Fonogram - Magyar Zenei Díjat is megkapták. A Kowalsky meg a Vega főként pop-rockban utazik, ennek minden velejárójával, ám a zord külső sokszor érzékeny lelket takar, így zenéjükben gyakori motívumként szerepel a szerelem és az élet szeretete.

Majka & Curtis

Majoros Péterrel, alias Majkával a Való Világ című valóságshow első szériájában találkozhattunk először, ahol Dopemannel való bratyizása után a show végeztével egyből beindult zenei karrierje. 2003-ban jelent meg Az ózdi hős című első lemeze, melyet további négy követett. Az utolsó kettő (Belehalok, Swing) már az újpesti fenegyerekkel, Curtisszel készült, akik BLR-rel társulva tető alá hozták a Belehalok című nótát, amellyel már ötvenmilliós nézettséget tudhatnak maguk mögött. Legutóbbi, március 17-i teltházas nagykoncertjük a Budapest Arénában is azt mutatja, hogy népszerűségük töretlen, azt is lehetne mondani, hogy a java még hátravan.

Hooligans

Mindenki huligánjai 1996 óta űzik az ipart és zenéjüknek köszönhetően Magyarország egyik legnépszerűbb pop-rock bandájává nőtték ki magukat. Tóth Tibor és Kiss Endre "Endi" kisiskolás koruk óta ismerik egymást, mi több már kilenc évesen már túl voltak első koncertjükön. Nem is volt kérdés, hogy mivel szeretnének foglalkozni, így 1996-ban Ördög Tibor "Csipával" és Móricz Tamással kiegészülve megalapították a Hooliganst. Az elmúlt években több tag is cserélődött, hogy aztán tizenkét album után már a jelenlegi felállással (Ördög Tibor "Csipa", Tóth Tibor, Kiss Endre "Endi" és Késmárki Zsolt) szórakoztassák a nagyérdeműt.

Honeybeast 

A Honeybeast A legnagyobb hőssel robbantott igazán, amellyel a 2014-es Euróvíziós Dalfesztivál selejtezőjébe is bekerültek. A Honeybeast főként elektronikus pop-rock zenét játszik és bár a csapat ezen a néven 2011 óta működik, hivatalosan 2005-ben indultak útnak, amikor is még Honey Bee-ként járták az országot. Azóta négy albummal jelentkeztek, az utolsót, a Súlytalant 2017-ben dobták piacra. Számos slágerüket hallhattuk a rádiókban, így a FEZEN színpadán is garantáltan nagy bulit csapnak majd.

A 2018-as FEZEN-t július 25. és 28. között rendezik. A felhozatalban szerepel az amerikai metálos banda, a Ministry is, akik eddig kétszer jártak Magyarországon: 2006-ban és 2012-ben is a Szigeten léptek fel. Rajtuk kívül zenél még a Paddy and the Rats (július 25.), a Depresszió (július 26.) és a Lord (július 27.) is. A FEZEN Fesztivál legnagyobb nevének mégis a The Prodigy számít, akiknek pörgős elektropunk zenéi sokunk számára lehetnek ismerősek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek