6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: tojáskereső verseny, Punnany Massif és húsvéti kézműveskedés
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: tojáskereső verseny, Punnany Massif és húsvéti kézműveskedés

Azt hitted, hogy csak a washingtoni Fehér Ház kertjében van húsvéti tojáskereső verseny? Hatalmas tévedés! Fehérváron immár 18. alkalommal lesz szombat délutáni fűben mászkálás a Zichy ligetben. Aki valami komolyabbra vágyik, az még megpróbálhat jegyet szerezni a Punnany Massif szombati teltházas koncertjére. Mozi? Az is van, rögtön három erős premierrel (Ready Player One; Lajkó - Cigány az űrben; Mária Magdolna).

Gyerekek: Húsvéti Tojáskereső Verseny
Mikor?: Március 31., szombat 15:00
Hol?: Zichy liget

A húsvéti hétvége nem telhet el tojáskereső verseny nélkül Fehérváron. Ráadásul immár 18. alkalommal rendezik meg 2-12 éves gyerekeknek a Zichy liget füvében császkálást. A 7000 műanyag tojásban elrejtett cukorkán kívül a ligetben lesz még élő zene a hozzá tartozó tánccal, tombola, nyuszi, arcfestés és rengeteg gyerek-szülő játék. A tojáskereső verseny hagyományosan ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a szervező KKE honlapján lehet pillanatok alatt elintézni. Aki még hezitál, annak itt egy összeállítás a tavalyiról a Fehérvár TV archívumából: 

UPDATE: A várható rossz időjárás miatt a tojáskereső versenyt április 7-re halasztották. Részletek és regisztráció a KKE honlapján.

Családi: Húsvéti kézműveskedés
Mikor?: Március 29-31., csütörtök-szombat
Hol?: Koronás Park

Húsvétkor ellepik az otthonokat a tojások, nyuszik, csibék és bárányok. A legjobb persze az, ha ezeket mi állítjuk elő. Kézügyesség híján azonban sokan kíhívásokkal küzdenek, hogy elkészítsék az egyre népszerűbb húsvéti ajtódíszt, vagy hogy igazán profin fessenek húsvéti tojást. Ilyenkor marad a közösség, na meg a család többi tagja, akiket még pénteken és szombaton a hónunk alá csaphatunk, és velük együtt irány déltől négyig a Koronás Park. Itt ugyanis nagyban megy a kreatívkodás többféle alapanyaggal és rengeteg ötlettel. 

Koncert: Punnany Massif
Mikor?: Március 31., szombat 20:00
Hol?: FEZEN Klub

Félve írjuk le, de úgy néz ki, hogy már nem lehet jegyet kapni a Punnany Massif fehérvári koncertjére. A srácok a TavaCity Túr '18 turné keretében érkeznek szombat este a városba, és aki eddig nem szerzett a FEZEN Klubba belépőt, annak most már elég nehéz dolga lesz. Persze azért nem teljesen reménytelen a helyzet: ilyenkor érdemes az esemény Facebook-oldalát figyelni, ahol időről időre fel szokott bukkanni egy-egy eladó jegy. Talán az előzetes teltházból is lejön, hogy ez lesz a tavasz egyik legjobb bulija, ahol olyan számokra lehet egy isteneset mulatni, mint például a Vendéglátós.

Mozi: Mária Magdolna
Mikor?: Március 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Takkra két órás lett a Mária Magdolna életét feldolgozó új film. A legnagyobb filmes portál, az IMDb közönsége ugyan csak 5,9-re értékelte egyelőre Garth Davis moziját, de ez senkinek ne vegye el a kedvét az angol drámától. Eleve olyan színészek szerepelnek a stáblistán, mint Rooney Mara, Joaquin Phoenix vagy éppen Chiwetel Ejiofor. A történet sok újdonságot nem tartalmaz, mindenki ismeri már évszázadok óta: a fiatal Mária Magdolna csatlakozik a názáreti Jézus vezette radikális társadalmi mozgalomhoz. A nő egyre közelebb kerül a Megváltóhoz, közös útjuk pedig Jeruzsálembe vezet, ahol együtt kell szembenézniük a végkifejlettel. 

Mozi: Lajkó - Cigány az űrben
Mikor?:
Március 29-től
Hol?:
Cinema City Alba

Ha van film idén, ami már a címével kiveri a biztosítékot, akkor az a Lajkó - Cigány az űrben. Az elsőfilmes rendező, Lengyel Balázs nem számít teljesen újoncnak a filmes világban, többek között az HBO-n nagy sikerrel futó Aranyélet című sorozat több epizódjában is dolgozott íróként, ahogy a Kojot forgatókönyvét is másodmagával jegyzi. Ennek megfelelően a Lajkó nem egy elsőfilmes szerencsétlenkedés lett, sőt. Ellenben annyira vicces és szórakoztató, mint kevés magyar film mostanában. Eleve már a sztori is a teljesen abszurd és az üvöltve röhögés közötti vékony határvonalon mozog: 1957-et írunk, amikor a szovjetek úgy döntenek, hogy a baráti országok valamelyikéből kerülhet ki a bolygó első kozmonautája. A magyar jelölt Serbán Lajos, azaz Lajkó lesz, aki gyerekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ennek egyik oka, hogy élete célja eljutni az űrbe, ahol bocsánatot szeretne kérni anyjától, amiért egy korábbi amatőr rakétakísérlete során kilőtte őt az égbe, és ott végül életét vesztette a jóasszony. Karmazsin Jenő, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke segítségével Lajkó eljut Bajkonurba, ahol egy német, egy észt és egy mongol jelöltnél kell alkalmasabbnak bizonyulnia az űrutazásra. Hát nem csodálatos?

Mozi: Ready Player One
Mikor?: Március 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Azon kapjuk magunkat, hogy a nyolcvanas évek hirtelen rohadt menő lett. Zenében újra hódít a synthwave (pl. Amigod: Hősöd) és az utóbbi idők egyik legjobban hájpolt sorozata, a Stranger Things is leginkább az évtized iránti nosztalgia miatt lett sikeres. És most ennek az egész divathullámnak a csúcsán megérkezett a mozikba Steven Spielberg legújabb rendezése, a Ready Player One. A 140 perces film Ernest Cline 2011-es, azonos című regénye alapján forgatták, és az előzetes hírek alapján az utóbbi idők csalódásai után végre egy jó Spielberg-film készült, ami legalább annyira retró, mint amennyire jövő. 2044-ben járunk, a világ egy pocsék hely lett, aki teheti, az OASIS nevű virtuális világban múlatja az időt, mert ott mindenki az lehet, ami igazán szeretne lenni. A program megalkotója azonban váratlanul meghal, de még egy utolsó rejtvényként elárulja, hogy jópár titkot rejtett el a rendszerben. Aki ezeket megtalálja, mesés gazdagságra tehet szert. A történet 18 éves főszereplője pedig pont ráér. És hogy mi köze ennek az egésznek a nyolcvanas évekhez? Az előzetesből néhány pillanat után kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek