6 évnél régebbi cikk

Továbbra is élmezőnyben a fehérvári csapatok nézőszámai
Fehérvár Médiacentrum fotójaTovábbra is élmezőnyben a fehérvári csapatok nézőszámai

A sportstatisztika.blog.hu továbbra is hazánk leglátogatottabb sportrendezvényei között tartja számon az EBEL-szezont már befejező Fehérvár AV 19 meccseit. A TOP20 tagja a Videoton FC és az Alba Fehérvár is.

Korábban már bemutattuk a sportstaisztika.blog.hu ranglistáját, amely a hazai csapatsportágak legmagasabb nézőszámával rendelkező klubokat rangsorolja. Bő volt a kínálat, a különleges listát a labdarúgó NBI és NBII, a férfi és női kézilabda NBI és NBII, illetve a SEHA Liga, a férfi és női kosárlabda NBI és NBII, a jégkorongozók Erste Ligája, az EBEL, valamint a vízilabda OBI nézettségi adatai alapján állították össze a 2017/2018-as szezon meccseit figyelembe véve. Január elején a Fehérvár AV 19 három labdarúgó klub (FTC, DVSC, Újpest) mögött a negyedik helyet foglalta el, ami igencsak előkelőnek számított.

Az oldal frissítette listáját, amely immár a március 31-ig lejátszott bajnokik átlagnézőszáma alapján rangsorol. Az első háromban nem történt változás, a fehérvári hokisok azonban egyet visszacsúsztak, ugyanis a Győri Audi ETO KC BL-győztes csapata megelőzte őket. A Volán december végéig elért, 3013 fős átlagnézőszáma a szezon végére ugyan 3046-ra nőtt, a győri kézisek azonban még ennél is jobban, majd 400 szurkolóval növelni tudták nézőszámukat, így előztek.

A Videoton FC tavaszi meccsein rontott korábbi számain, az év végihez képest 60 szurkolóval kevesebb előtt játszik, és sajnos az Alba Fehérvár korábbi, 1814-es nézőszáma is visszaesett 1708-ra. A Vidi egyébként a 14., az Alba Fehérvár 18. az összesen 108 klubot rangsoroló listán.

Az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata a mezőny közepén, az 58. helyen áll 603 nézővel.

A teljes listát ide kattintva nézheted meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek