6 évnél régebbi cikk

Utálod, hogy telemarketingesek vagy robothangok zaklatnak? Itt a megoldás androidos telefonokra!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Utálod, hogy telemarketingesek vagy robothangok zaklatnak? Itt a megoldás androidos telefonokra!

Hiánypótló funkcióval bővül az Adroid, és örökre elfelejthetjük az idegesítő telemarketinges hívásokat és a robothangokat.

A legtöbben futottunk már bele visszautasíthatatlan biztosítási vagy befektetési tanácsba, hogy aztán percekig mondogassuk a vonal túlsó végén lévő (és persze csak a munkáját végző) telemarketingesnek: nem, köszönjük nem kérjük/nem érdekel az ajánlata. A kedvencem, amikor ők hívnak, majd felveszem a telefont és felcsendül egy kellemes zene, hogy ugyan várjak már egy kicsit, amíg megpróbálnak eladni nekem valamit. Nem szoktam várni.

A Pixel, Nexus és Android One készülékek tulajdonosai azonban hamarosan örökre megszabadulhatnak ezektől az idegesítő hívásoktól, ugyanis a  9to5Google értesülései szerint a következő hetekben már elérhető lesz a Google új, híváskezelő alkalmazása, ami a kéretlen megkereséseket automatikusan a hangpostához irányítja. Vagyis már azzal sem kell időt fecsérelnünk, hogy kinyomjuk a hívást.

A telemarketingtes és hideghívásokról még külön értesítést sem kapunk, viszont megjelennek a híváslistában, illetve amennyiben a hívó üzenetet hagy a hangpostánkon, akkor lehetővé válik a meghallgatása és/vagy törlése. A 9to5Google cikke szerint új funkció valamikor a következő hetekben válik elérhetővé világszerte, ám ha valaki nem tud várni a hivatalos frissítésig, akkor a béta verziójú Telefon alkalmazás letöltésével akár azonnal felhúzhatja a virtuális falat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek