5 évnél régebbi cikk

Mondd meg Te, hol legyen sebességellenőrzés Fehérváron! - május 14-én lesz a Speedmarathon
Fehérvár Médiacentrum fotója
szepsegportal.hu
Mondd meg Te, hol legyen sebességellenőrzés Fehérváron! - május 14-én lesz a Speedmarathon

Neked is akadnak olyan helyszínek a mindennapi közlekedésed során, ahol rendre felhúzod magad a sebességhatárt túllépő autósokon? Most itt a lehetőség, hogy aktívan tegyél ellene: jelöld ezeket a különösen veszélyes pontokat az összeurópai sebességellenőrzésre!

A 24 órás, egész Európára kiterjedő ellenőrzést, az úgynevezett Speedmarathont május 14-én reggel 6 órától május 15-én reggel 6-ig tartják. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata tette közzé a felhívást, melyben az állampolgárok javaslatait várja: hol legyenek idén az ellenőrzési pontok, hol tartják különösen veszélyesnek a sebességtúllépést, vagy látnak rendszeresen szabálysértőket.

A Speedmarathont eredetileg Németországban találták ki 6 évvel ezelőtt, és mivel ott nagy sikert aratott, kiterjesztették az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatában (TISPOL) részt vevő valamennyi országra, köztük hazánkra is.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.” – tette közzé az ORFK.

Az ötletek gyűjtése április 17-én már elkezdődött, és május 3-án éjfélig várják a lakossági javaslatokat. Fejér megyében a következő e-mail címre írhattok: speedmarathon@fejer.police.hu 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek