5 évnél régebbi cikk

Előzetesben a fehérvári lövöldöző - akár három évet is kaphat
Fehérvár Médiacentrum fotója
napi.hu
Előzetesben a fehérvári lövöldöző - akár három évet is kaphat

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a 35 éves büntetett előéletű férfinak az előzetes letartóztatását, aki néhány nappal korábban fehérvári otthona ablakából légpuskájával célzó lövést adott le, és három személyt is megsebesített, köztük egy fiatal lányt a szeme alatt.

Szombaton délelőtt tartották annak a 35 éves büntetett előéletű férfinak a meghallgatását, aki néhány nappal ezelőtt fehérvári otthona ablakából légpuskájával célzó lövést adott le, és három személyt megsebesített. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozati bírája elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, aki akár három év börtönt is kaphat.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.
Mint írták, a gyanúsított légpuskából lövéseket adott le öt sértettre, akik közül hárman könnyű sérülést szenvedtek, azonban súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt. 

A Székesfehérvári Törvényszék azt közölte, hogy az egyik sértettet a jobb combján, a másikat a bal szeme alatt, míg a harmadik, kiskorú sértettet a hátán találta el a lövedék és nekik nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A másik két célzott lövés a sértetteket nem találta el, a lövedék mellettük a földbe csapódott - tették hozzá. Az előzetes letartóztatás oka az volt, hogy a büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el. A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védőügyvéd számára fellebbezésre fenntartott határidő még nem telt le.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek