5 évnél régebbi cikk

Jégkorong-vb: nem sikerült a feljutás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Tamás/MTI
Jégkorong-vb: nem sikerült a feljutás

A rendes játékidőben 2:2 lett a magyar-brit meccs, így nem leszünk ott jövőre a legjobbak között Szlovákiában. Az utolsó percekben Hári büntetőt hibázott, 15 másodperccel a befejezés előtt egyenlített Nagy-Britannia. Ők jutottak fel az olaszokkal együtt.

Nem sikerült a feljutás a magyar hokiválogatottnak, miután a budapesti világbajnokságon a rendes játékidőben 2:2-t játszott Nagy-Britannia ellen. A magyar válogatott a mérkőzés második percétől vezetett, három perccel a vége előtt, 2:1-es vezetésnél a fehérvári Hári János büntetőt hibázott, a britek 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítettek. A mérkőzést végül büntetőkkel 3:2-re Nagy-Britannia nyerte. Ezzel az is eldőlt, hogy a vébét is ők nyerik, Magyarország a negyedik helyen végzett. A divízió I/A-tól búcsúztak az utolsó helyezett lengyelek, míg rajtunk kívül Kazahsztán és Szlovénia jövőre is ebben az osztályban szerepelhet.

A magyar válogatottban hat székesfehérvári játékos szerepelt az idei budapesti vb-n, név szerint Rajna Miklós (kapus), Stipsicz Bence, Szirányi Bence (védők), Erdély Csanád, Hári János, Kóger Dániel (támadók).

A világbajnokság végeredménye:

  1. Nagy-Britannia 11 pont
  2. Olaszország 9 pont
  3. Kazahsztán 9 pont 
  4. Magyarország 7 pont
  5. Szlovénia 6 pont
  6. Lengyelország 3 pont

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények számítanak a tabellán. Magyarország vereséget szenvedett Kazahsztántól (0:3), Szlovéniától (1:4) és Nagy-Britanniától (2:3, büntetőkkel), legyőzte Olaszországot (3:2) és Lengyelországot (3:2). A vébé legeredményesebb játékosa 8 ponttal (6 gól, 2 gólpassz) a kazah Roman Starchenko lett. A magyar válogatottban a legtöbb pontot (3 gól, 2 gólpassz) Sebők Balázs szerezte.

Jövőre Szlovákiában rendezik az A-csoportos világbajnokságot, a két rendező város Pozsony és Kassa lesz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek