5 évnél régebbi cikk

Vizsgálat indul a mentőknél a tűszúrásos ügy kapcsán
Fehérvár Médiacentrum fotója
turosteszta.tumblr.com
Vizsgálat indul a mentőknél a tűszúrásos ügy kapcsán

Nem a Fejér Megyei Szent György Kórház mulasztott, a mentőszolgálatnál indul vizsgálat az ügyben, miután használt injekciós tű szúrta meg az egyik látogatót a székesfehérvári intézményben.

Használt tűkkel teli zsákkal szúrt meg egy látogatót egy mentőtiszt a székesfehérvári kórházban – írtuk korábbi cikkünkben. A hölgy édesapját vitte szemműtétre a kórházba, amikor a sürgősségi osztály folyosóján állva a lábszárában egy csípő érzésre lett figyelmes. Azt hitte, hogy megcsípte valami, de aztán észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el mellette egy veszélyes hulladékot tartalmazó zsákkal, amiből több használt tű lógott ki, az szúrta meg a lábát. A nőt azonnal ellátták a kórházban és Hepatitis-B oltást kapott, de fél éven keresztül kontrollra kell majd járnia.

Dr. Csernavölgyi István a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatója az eset kapcsán kiemelte: nem a kórház hibázott az ügyben. „Az esetet kivizsgáltuk, a látogató sérülését haladéktalanul elláttuk. Az intézmény a veszélyes hulladék kezelését, tárolását és szállítását a vonatkozó szabályzatnak, illetve a 12/2017. (VI. 12.) EMMI rendeletnek megfelelően, a betegbiztonságot szem előtt tartva végzi. Az említett egyedi eset kapcsán a kórház részéről semmiféle mulasztás nem történt.” - mondta el dr. Csernavölgyi István.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője úgy nyilatkozott: példa nélküli esetről van szó, ami egyértelműen a szabályok be nem tartása miatt történhetett meg, és amelynek tisztázása érdekében a mentőszolgálat vizsgálatot indított. „Jogszabály és szigorú belső szabályzat is rendelkezik a veszélyes hulladékok kezeléséről, ennek az a lényege, hogy a tűket kemény, szilárd dobozban gyűjtjük éppen azért, hogy nehogy véletlenül valakit megszúrjon.” - emelte ki Győrfi Pál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek