5 évnél régebbi cikk

Fehérvári fotós képeivel illusztrált szakácskönyv nyert díjat a világ legnagyobb dizájnversenyén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bezzegh Éva: Tizenkét hónap
Fehérvári fotós képeivel illusztrált szakácskönyv nyert díjat a világ legnagyobb dizájnversenyén

Ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában Bezzegh Éva – 12 hónap című szakácskönyve. A kiadványt a székesfehérvári Török-Bognár Renáta ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják.

A világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenyére, az A’ Design Award and Competition megmérettetésre nevezte be a tavaly alapított Artbeet, prémium gasztronómiai könyvekre szakosodott kiadó Bezzegh Éva – 12 hónap című szakácskönyvét. A fél éve megjelent, exkluzív kiadvány végül ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában, és külön büszkeség, hogy az oldalakat a székesfehérvári Török-Bognár Renáta ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják.

Török-Bognár Renáta neve nemcsak a gasztronómia iránt érdeklődők körében lehet ismerős, bár szárnyait ezen a területen kezdte el bontogatni az Élet napos oldal című blogján, de számos ifjú pár az ország minden táján őrzi legszebb emlékeit az ő képein keresztül.

Bezzegh Éva – 12 hónap című receptkönyve a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban. A kiadvány egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri.

Bár a verseny idei statisztikái még nem hozzáférhetőek, de a verseny nagyságrendjét a tavalyi adatok is jól mutatják, amikor 45,906 pályamunka érkezett be, és ebből 35,212-t elutasítottak.A versenybe nevezett munkákat minden évben szakértők értékelik, és egy befolyásos körülbelül 200 fős zsűri bírálja el névtelenül. A zsűri tagjai mindig tapasztalt akadémikusok, dizájnerek, a sajtó prominens képviselői és széles körben elismert szakemberek.

A 2009-ben alapított A’ Design Award & Competition mára a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján, az idei évben 100 kategóriában adtak át A’ Design díjakat, hogy a világ bármely országában élő, számos területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak.

(forrás: magyarkonyhaonline.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek