5 évnél régebbi cikk

Öt tipp, hogy a poggyász könnyebb legyen!
Fehérvár Médiacentrum fotója
correiodevenezuela.com
Öt tipp, hogy a poggyász könnyebb legyen!

Akár autóval utaztok nyaralni, akár repülővel keltek útra (a vonatról, buszról már nem is beszélve…), mindenképp jól jön, ha minél kevesebb holmit kell cipelni. Hidd el, bármennyi cuccot pakolsz is be, az utazás végére rá fogsz jönni, hogy a felét fölöslegesen vitted magaddal…

1. Válaszd a kis kiszerelést!

Nem kell magaddal vinni az egész kozmetikai arzenálodat! A hétköznapi rutinból kiszakadva strandolás/túrázás/ városnézés közben legalább a felét úgyis lazán elfelejted majd használni… Elég egy kis tusfürdő, sampon és naptej – abból is kis kiszerelésű, kifejezetten utazáshoz készült változat, amit minden drogériában, szupermarketben és diszkontban megkapsz. Ezzel akár több kilót is spórolhatsz! A jelszó: travel size!

2. Vásárolj a a helyszínen!

Még jobb, ha mindent a nyaralás helyszínén szerzel be. Ennek lehetősége persze függ az úti céltól is, de ha csak nem az erdő közepén vagy a hegyekben kempingeztek, távol a világ zajától, akkor egészen biztosan akad a közelben szupermarket, sőt gyógyszertár is ott, ahová mentek. Mégpedig jó eséllyel egészen hétköznapi árakon. Ne pakold tele konzerv kajákkal és száraztésztával a csomagtartót (és vécépapírral se!), és ne cipeld magaddal a teljes házi patikát, mert „hátha éppen szükség lesz rá”! Egy fél bőröndnyi helyet nyertél, ha a bevásárlást a helyszínen intézed. Ráadásul egy csomó helyi érdekességre is rábukkanhatsz!

3. Írj listát!

A tervezés a lelke mindennek. Az előző pontban leírtakat legalábbis jelentősen megkönnyítheted magatoknak, ha felfirkantod egy papírlapra, vagy a telefonodba, mi mindenre is lesz szükségetek az utazás során. Először is így hamar rádöbbenhetsz, hogy mi fölösleges. És ha mindent felsoroltál, húzd ki egy laza mozdulattal azokat a dolgokat, amiket érkezés után is be tudsz szerezni.

4. Moss!

A nyári melegben minden gyorsan szárad, és semmi baja nem lesz a ruháidnak, ha egyszer-kétszer a szokásos otthoni mosószered és öblítőd helyett csak egy kis tusfürdővel öblíted át őket. Vigyél feleannyi fehérneműt és ruhát, mint ahány napra mentek, és szépen mosd ki őket. Ha szerencséd van, a fürdőruhádon kívül a nap nagy részében úgysem lesz rajtad más… És ami nagyon fontos: kérdezd meg, hogy a szálláson kapsz-e törölközőt! Ha igen, tök fölösleges otthonról vonszolni azt is, a hatalmas fürdőlepedőknél több helyet nem sok minden foglal. Ha pedig még több helyet akarsz nyerni, vigyél mindössze egyetlen lábbelit magaddal. Lehetőleg a legkényelmesebbet.

5. Hagyj helyet az ajándékoknak!

Egy nyaralásról a legtöbben számos szuvenírrel térnek haza. Na, ez az egyik oka, hogy miért nem árt az elején végiggondolni, hogy visszafelé már ennek a sok új cuccnak is kell majd a hely. (Repülésnél ráadásul hazafelé is bele kell férnie a súlyhatárba a csomagnak!) Úgyhogy matekozz szépen, mit is lehetne még kipakolni…

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek