5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Vakációváró, Ezerjó Borünnep és HEROSZ Családi Nyílt Nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári Állatotthon - Herosz
Fehérvári programok a hétvégére: Vakációváró, Ezerjó Borünnep és HEROSZ Családi Nyílt Nap

Bor, sport, állatok, slackline, dinoszauruszok és még egy kis bor - nagyjából így lehetne összefoglalni a ránk váró hétvégét. Első alkalommal rendezik meg Móron az Ezerjó Borünnepet, a HEROSZ Fehérvári Állatotthon Családi Nyílt Napot szervez, a Fehérvár Enthroners pedig keresi a fiatal, tehetséges amerikai focistákat. Mozikban az új Jurassic Park-film, Etyeken pedig ismét piknikezhetnek a borkedvelők.

Fesztivál: Vakációváró
Mikor?: Június 8., péntek 14:00
Hol?: Palotaváros Központi Park

Még egy hét és ennyi volt erre a tanévre az iskola. Jövő héten majd a Wellhello köszönti a két és fél hónapos vakációt, de előtte még fel kell készülni az utolsó tanítási hétre. Az ingyenes Vakációvárón lehet majd focizni, origamizni, kézműveskedni, vagy az Idő Van koncertjét meghallgatni, de mi mégis talán leginkább a slackline kipróbálására hívnánk fel mindenkinek a figyelmét. Ha egyetlen halvány emlék sem dereng még a sportág (merthogy arról van szó) neve hallatán, akkor nem a te készülékedben van a hiba. Az új őrülethez nem kell más, csak néhány fa, meg a speciális gumiszalagok és már mehet is a mutatványozás. Gondolhatnánk elsőre, de azért persze ez nem ilyen egyszerű. Mutatjuk, hogy mennyire nem:

Fehérváron túl: Ezerjó Borünnep
Mikor?: Június 9., szombat 16:45-22:00
Hol?: Lamberg-kastély Kulturális Központ, Mór

Nem lehet elég boros rendezvényt szervezni, pláne nyáron és pláne hétvégenként. Ez volt a logikája a móri Ezerjó Borünnep szervezőinek is, és valószínűleg jól gondolkoztak. A Lamberg-kastély díszudvara jó választásnak tűnik, hogy a tizenhárom borászat kínálatát végig lehessen kóstolni a szombat este alatt, amihez egy DJ szolgáltatja a zenét. A hagyományteremtő jelleggel életre hívott borünnep kezdetén átadják a Wekerle Emlékbor-díjat és az Országos Ezerjó Borverseny eredményhirdetését is lezavarják, hogy aztán 17:30-tól 22:00-ig már csak tényleg azé legyen a főszerep, amiért valójában mindenki érkezik: a kóstolásé. 

Családi: HEROSZ Családi Nyílt Nap
Mikor?: Június 10., péntek 12:00-18:00
Hol?: Fehérvári Állatotthon - HEROSZ

A család akkor lehet teljes, ha tagja lesz egy állat is. Persze vannak, akik ezt helyszűke vagy egyéb okok miatt nem engedhetik meg maguknak, nekik és gyerekeiknek lehet pompás megoldás pár órára a HEROSZ Családi Nyílt Napja. A vasárnap délben kezdődő állatozásra nemcsak őket, hanem bárkit, akárkit és mindenkit is várnak sok szeretettel a HEROSZ-osok, de leginkább például Spencer (a képen látható kutyus) és haverjai. A program szerint lesz közös kutyasétáltatás, agility-bemutató, cicasimogató és tombola, sztárvendég pedig Kiss Éva, a friss BL-győztes győri kézilabdacsapat és a válogatott kapusa lesz. 

Sport: Enthroners-toborzó
Mikor?: Június 10., vasárnap 17:00
Hol?: First Field

Látod magadban az új Tom Bradyt, Odell Beckham Jr.-t vagy Richard Shermant? És még azt is elképzelhetőnek tartod, hogy mindezt hozzáértő szemek is észrevehetik benned? Akkor itt a lehetőség, hogy végre amerikai foci játékos legyél! A Takarodó úti pályán vasárnap délután öttől keresik a fiú junior csapat új tehetségeit. Ha 13-18 éves vagy és szeretnéd profi körülmények, profi edzők segítségével kipróbálni magadat ebben az itthon is egyre népszerűbb sportágban, akkor a First Fielden a helyed a hét utolsó napján.

Fehérváron túl: Nyári Etyeki Piknik
Mikor?: Június 9-10., szombat-vasárnap
Hol?: Gasztrosétány, Etyek

Ami jár, az jár. Esetünkben minden évszakban egy Etyeki Piknik. Bár a legutóbbi alig másfél hónapja volt, ez senkit nem zavar abban, hogy a festői etyeki domboldalakon zsíroskenyerezzen, az egyik pincészet füves udvarán heverészve sajttálazzon vagy mondjuk egy jó pljeskavicát majszolva lófráljon a Gasztrosétányon. Na meg persze a bor sem hiányozhat senkinek a kezéből. Aki teheti, eleve ne is kocsival érkezzen, felesleges azon görcsölni és vitázni, hogy ki nem iszik, mert vezet. Aki most lemarad, valami ilyesmiből marad ki:

Mozi: Jurassic World: Bukott birodalom
Mikor?: Június 7-től
Hol?: Cinema City Alba

Kellett nekünk az ötödik dinós film? Ha a kritikus eddig megjelent írásait nézzük, akkor nem igazán, de ha a jegybevétel számít, akkor feltehetően igen. A Jurassic Park ötödik része a hírek szerint a szó rossz értelmében vett popcornfilm lett (egyelőre nem tudjuk, hétvégén járunk utána, kritikánk szokás szerint vasárnap érkezik majd), rengeteg következetlenséggel és olykor - fájdalom - roppant gagyin megoldott dinoszauruszokkal. A történet szerint most kivételesen nem az ősgyíkok veszélyeztetik a világot, hanem a világ veszélyezteti őket. Egy olyan szigetre sikerült ugyanis költöztetni őket, ahol egy aktív vulkán bármikor letarolhatja a szúnyog-DNS-ből feltámasztott őslényeket. Úgyhogy az előző részben megismert emberszereplők jelentős része felkerekedik, hogy megmentse az egész pereputtyot.

FRISSÍTÉS: Kritikánk a filmről: Űrlord megmenti a dinók becsületét - Jurassic World: Bukott birodalom kritika

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek