5 évnél régebbi cikk

Biztos, hogy be akarod engedni a szökőkútba a gyerekedet?
·Egészségegészség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Biztos, hogy be akarod engedni a szökőkútba a gyerekedet?
·Egészségegészség·Utolsó frissítés: undefined

Az utcai szökőkút nem strand. A leggondosabb víztisztítás ellenére is lehetnek benne fertőzéseket okozó baktériumok. A megkérdezett fehérvári szakember szerint egyáltalán nem javasolt a kutak vizében való pancsolás. Ha mégis bemegy a szökőkútba a kisgyermek, akkor ivókútnál mossuk meg a kezét utána.

A Fehérvár Televízió munkatársai által megkérdezett szakértő egyáltalán nem javasolja a szökőkutakban való pancsolást, különösen gyerekeknek nem. A legkisebbek a legfogékonyabbak a fertőzésekre, a szökőkutak vize pedig az elővigyázatosság ellenére is okozhat bajt.

"Baktériumok és kórokozók megtelepedhetnek, belemosódhatnak az esővízzel, és a madárürüléktől sem feltétlenül mentes a kutak vize. Ráadásul a kánikulában felforrósodó vizekben még jobban felszaporodhatnak ezek a baktériumok." - hangoztatta Krisztián Erika, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

Székesfehérváron 22 szökőkút működik, amelyben strandi medencevíz folyik.

A kutakat a Városgondnokság munkatársai tisztítják, kezelik, mindegyikhez egy gépház tartozik, vízvisszaforgatóval, melyből vegyi tisztítás után jut vissza a víz a kútba. Az üzemeltetők tehát megteszik a maximális higiéniai intézkedéseket. Félnivalónk tehát nincsenek, azonban ha a gyermekeinkről van szó, sosem árt az óvatosság.

Nézd meg a Fehérvár Televízió összeállítását a témában:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek